miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Victorie mare la Constanța

Voleibaliștii pregătiți de Dănuț Pascu au obținut un succes foarte important în duelul de vineri, de pe terenul campioanei Tomis Constanța. Echipa de volei masculin a SCM U Craiova s-a impus cu 3-1 în fieful celei mai titrate formații din țară, înregistrând totodată prima victorie din acest campionat în mai puțin de cinci seturi. Craiovenii au început bine partida, iar primul set și l-a adjudecat cu 25-18. În setul doi jocul a fost foarte echilibrat, Craiova reușind să se impună cu greu, 31-29. Constănțenii au avut o răbufnire de orgoliu în al treilea set, când au câștigat la pas, 25-13. Elevii lui Pascu și-au recăpătat însă ritmul în cel ce avea să fie ultimul set al partidei și au concretizat victoria după ce au adjudecat setul patru cu 25-22. Este un succes neașteptat pentru echipa craioveană, care îi ridică foarte mult moralul după ce în primele trei etapei au câștigat numai cu 3-2. “Noi ne-am propus pentru meciul de la Constanța să facem un joc cât mai bun și trebuie să recunosc că echipa mea se mobilizează mai bine atunci când are adversari puternici în față. Cred că a fost un meci frumos, un meci disputat, în care noi am greșit mai puțin decât de obicei. Îi felicit pe băieți și pentru dorința de a câștiga”, a declarat Dan Pascu.

“Constanța joacă de obicei foarte bine acasă și mă bucur că am reușit o victorie mare. Una foarte bună pentru moralul nostru, pentru că trebuia să luăm câte trei puncte și în etapele precedente. E o mare plăcere să bați campioana pe terenul ei și cred că meritam această victorie”, a spus și Laurențiu Lică. În următoarea etapă, SCM U Craiova va primi vizita lui U Cluj, pe data de 21 noiembrie.

Baschetbaliștii și voleibalistele au pierdut în weekend

Policlinica Buna Vestire Craiova

Formația de baschet masculin nu și-a păstrat poziția din fruntea clasamentului, obținută după victorie cu Oradea din urmă cu două etape. Băieții lui Oliver Popovic au fost învinși sâmbătă pe terenul lui CSU Atlassib Sibiu, scor 85 – 78 (19-26, 23-16, 20-14, 23-22). În urma acestui eșec, craiovenii au căzut pe locul trei în clasament, cu 13 puncte, la egalitate de puncte cu Sibiu și Dinamo. În jocul de sâmbătă, SCM U Craivoa a mizat pe: Dorde Micic (15 p), Aaron Johnson (14 p), Bozo Durasovic (10 p), Milos Grubor (9 p), Milivoje Bozovic (8 p), Cătălin Burlacu (8 p), Nicholas Covington (7 p), Bogdan Popescu (7 p), Cezar Stănescu. Baschetbaliștii vor întâlni în meciul următor BC Târgu Mureș, pe teren propriu, pe data de 22 noiembrie. În privința echipei de volei feminin a SCM U Craiova, elevele lui Alex Cosma au fost învinse sâmbătă în trei seturi în partida disputată pe teren propriu contra lui Dinamo București, scor 3-0 (14-25, 31-33, 18-25), urmând ca în etapa viitoare să întâlnească în deplasare Penicilina Iași.

 

Politica