miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Fermierii îşi pun toate speranţele în Dacian Cioloş

Preşedintele Camerelei Agricole Naţionale, fermierul mehedinţean Cornel Stroescu, a declarat că fermierii din judeţ sunt încântaţi de desemnarea ca premier a lui Dacian Cioloş. Argumente: a fost ministru, comisar european, are o experienţă bogată mai ales în domeniul agriculturii. Este o alegere  îmbucurătoare îndeosebi pentru fermieri, dar şi în general pentru români. Un om cu o astfel de experienţă, conştient de importanţa agriculturii pentru România, nu poate decât să le dea încredere fermierilor!

Fermierul mehedinţean Cornel Stroescu a declarat că speră  că Guvernul Cioloş să accelereze atragerea fondurilor europene printr-o simplificare a demersurilor necesare pentru accesarea acestor bani. Şi apoi visul său, Camerele Agricole Naţionale să se pună serios pe picioare în toată ţara. 
,,Camera Agricolă Naţională şi înfiinţarea Camerelor Agricole Judeţene este un proiect de suflet pentru mine şi nu am dorit să fie trecut în tăcere sau pe linie moartă. Alături de colegii din ţară l-am ţinut în viaţă şi am făcut paşi importanţi din 2014 până în prezent. A necesitat răbdare, perseverenţă, timp, drumuri foarte multe, însă avem o hotărâre judecătorească, avem propunerile de modificare a legii 283/2010 şi respectiv OUG 58/2013 înregistrate atât la Minister, dar şi la Senatul României în regim de urgenţă, propuneri deja transmise de către Comisia pentru Agricultură în dezbaterea publică şi spre avizul Consilului Legislativ. Desemnarea lui Dacian Cioloş ne aduce și mai multă încredere, atât mie cât şi colegilor din ţară cu care am conlucrat, pentru că Dacian Cioloş este cel care poate fi numit părintele acestei legi din 2010, însă datorită modificărilor aduse ulterior în mai multe judeţe nu s-au înfiinţat camerele. Consider că ne va acorda un sprijin considerabil în ceea ce priveşte modificarea legislativă şi în înfiinţarea în toate judeţele a acestor camere. Acum suntem singura ţară unde nu funcţioneză camerele pentru agricultură. Camerele agricole sunt pentru fermieri şi trebuie să susţină deciziile fermierilor. Doar aşa putem discuta de o agricultură organizată şi performantă, doar prin existenţa acestui organism. Subliniez de asemenea că prioritatea acestui organism este desfacerea unei pieţe de vânzare a produselor. Investim, dezvoltăm dar nu avem unde să vindem produsele!” a declarat Cornel Stroescu.
Acesta a mai spus că noul guvern ar trebui  să aducă investiţii, investiţii în locuri de muncă, o politică bancară care să fie alături de întreprinzători prin accesarea mai uşoră a creditelor şi cu o dobândă mai mică. Făcând investiţii se vor crea locuri de muncă, vor creşte şi veniturile la bugetul de stat și astfel se vor îndrepta mai mulţi bani în spitale, şcoli, infrastuctură. 
“Doar prin investiţii le putem asigura un viitor bun copiilor dar şi nouă o pensie uşoară, şi doar aşa ne putem readuce în ţară  părinţii care au plecat să muncescă pe meleaguri străine, lăsându-şi copiii acasă în lacrimi. Ne putem readuce specialiştii, medicii, românii plecaţi în străinatate” a încheiat fermierul mehedinţean Cornel Stroescu. 

 

Politica