joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Canalizare menajeră pentru craiovenii din zona Cernele

Treptat, treptat zonele periferice ale oraşului Craiova încep să primească ceea ce ar fi trebuit de mult timp să se întâmple. Strada Cernele – zona Casa cu cocoş – va beneficia începând cu anul viitor de canalizare menajeră, după cum anunţă conducerea Companiei de Apă Oltenia. Lucrările nu au început de foarte mult timp, însă se preconizează că acestea vor fi finalizate până la sfârşitul anului 2015. 

,,Compania de Apă Oltenia va introduce canalizare menajeră pe strada Cernele – zona Casa cu cocoş. De canalizarea pluvială se ocupă Primăria Craiova. Sperăm ca lucrările să fie finalizate până la începutul anului viitor. Firma care se ocupă de lucrări este Hidroconstrucţia”, a declarat Alin Șuiu, director adjunct Compania de Apă Oltenia. 

Investiţia CA Oltenia, mină de aur pentru craioveni

Policlinica Buna Vestire Craiova

Această investiţie a CA Oltenia ar veni ca o mină de aur pentru locuitorii craioveni. Nimănui nu-i sunt străine problemele etern nerezolvate ale oamenilor care locuiesc în acea zonă. Pe lângă drumurile în stare degradabilă, craiovenii aminteau autorităţilor deseori pagubele majore care se înregistrează la fiecare ploaie mai puternică. Apa care se strângea în gospodăriile oamenilor nu era de ajuns. Totul culmina cu inundarea caselor, distrugând bunurile acestora. 
,,Locuiesc de peste 30 de ani aici, este inadmisibil ce se întâmplă. Nu tu drumuri, nu tu canalizare, nu tu mijloace de transport în comun, nu tu nimic! Suntem foarte supăraţi pe autorităţi. Nici la ţară nu mai este ca la noi. Avem vecini peste care intră apa în casă, vă daţi seama ce tragedie, să-ţi distrugă tot ce ai. Sunt mulţi oameni bătrâni care nu mai au putere nici fizică, nici financiară să tot investească în case. Și pe lângă asta, s-a format igrasie în casele oamenilor. Cine îi despăgubeşte pe ei pentru dezinteresul autorităţilor? Nimeni, vă spun eu! Este foarte bine ca ne introduc acum canalizare menajeră şi le mulţumim că în final s-au gândit şi la noi, dar până la urmă nu ne fac niciun serviciu nouă personal. Aceasta este meseria dânşilor şi demult trebuiau luate astfel de măsuri”, ne-a povestit Maria C. 

Casele oamenilor, transformate în lacuri

Doamna Ileana locuieşte de peste 20 de ani pe strada Cernele. Din nefericire pentru ea şi familia ei locuieşte într-o zonă în care, la o ploaie puţin mai puternică, apa reuşea să pătrundă în casă. Pagubele – uriaşe, despăgubire – zero. De reparaţii este sătulă, acum se bucură că va beneficia de canalizare menajeră, la care după cum spune ,,nici nu mai visa”. 
,,Lucrurile care ar trebui să fie o normalitate au devenit pentru noi ceva de neînchipuit. La orice ploaie mai puternică îmi intră apa în casă. Credeţi-mă că este groaznic. Atât eu, cât şi soţul meu am ajuns să ne îmbolnăvim. Am făcut diverse cereri pe la Primărie semnate de mai mulţi vecini aflaţi în situaţia noastră. Mereu ne ziceau că se va rezolva, că vor veni să vadă ce se întâmplă. Veneau, după care uitau să mai ia şi măsuri. Mi-au distrus parchetul, am făcut igrasie, deci îngrozitor într-un singur cuvânt. Abia ce renovasem casa îmi amintesc şi ni s-a distrus parchetul într-una din camere. Să nu mai pun la socoteală covoarele şi alte lucruri, plus că am avut la un moment dat şi probleme cu instalaţia, deoarece  intrând apă în casă ni s-au stricat prizele. Îmi pare bine că acum vom avea şi noi canalizare, sper ca doamna Primar să ne repare şi drumurile acestea într-o bună zi”, ne-a mărturisit doamna Ileana. 

Potrivit CA Oltenia, în Craiova programul de introducere a canalizării a început cu Bariera Vâlcii. Pe lângă introducerea canalizării, programul mai cuprinde şi extinderea reţelelor de apă. Valoarea investiţiilor, care cuprinde 18 contracte ale Companiei de Apă Oltenia, se ridică la 150 milioane de euro. 

 

Politica