duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

CARAVANA CINEMATOGRAFICĂ PENTRU NEVĂZĂTORI, LA CRAIOVA

Caravana cinematografică pentru nevăzători a pornit la drum, aducând filme din selecţia Festivalului Naţional de Film pentru Nevăzători, primul eveniment cinematografic din România destinat persoanelor cu deficienţe de vedere, organizat în Bucureşti, în perioada 15 – 19 mai.

Caravana aduce în atenţia publicului filme apreciate din programul festivalului, titluri premiate în festivaluri internaţionale, dar şi câteva dintre cele mai iubite pelicule româneşti apărute în ultimii ani.

În cadrul caravanei sunt proiectate filme special accesibilizate pentru persoanele cu deficienţe de vedere. La intrarea în sală, acestea vor primi câte un set de căşti, iar în pauzele dintre replicile personajelor, un narator va oferi detalii suplimentare despre cum sunt îmbrăcate personajele, despre gesturi, mimică, atmosferă sau orice informaţii care pot facilita înţelegerea intrigii. Restul spectatorilor vor urmări filmul în condiţii normale, dar oricine doreşte poate experimenta vizionarea unui film cu cască audio.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astăzi, începând cu ora 11.00, spectatorii vor putea să revadă filmul „Aferim!”, lungmetrajul pentru care Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2015.

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, „Aferim!” este un film istoric a cărui acţiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Gazda evenimentului organizat de către Fundaţia Cartea Călătoare, în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România, Filialele Interjudeţene Dolj – Mehedinţi şi Gorj, va fi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj – Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie „Sfânta Maria”, situat în Craiova, cartier Craioviţa Nouă, Aleea Gheţişoarei, nr. 5.

INTRAREA ESTE LIBERĂ! (AU PRIORITATE PERSOANELE CU DEFICIENȚE DE VEDERE)

Caravana cinematografică pentru nevăzători  este un proiect organizat de Fundaţia Cartea Călătoare, în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul îşi propune să promoveze şi să faciliteze accesul la cultura cinematografică românească, să promoveze filmele cu descriere audio în rândul comunităţii şi a industriei cinematografice. 

Politica