vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

“Când vor fi 10-12 jucători crescuţi pe meleaguri olteneşti în lot, atunci o poţi numi Universitatea!”

Fosta glorie a Universităţii anilor 70, Mitică Marcu se poate lăuda cu aproximativ 300 de meciuri în prima ligă. Dintre acestea, majoritatea la formaţia din Bănie pentru care a evoluat în nu mai puţin de 204 dispute. În tot acest timp a reuşit să marcheze 63 de goluri, unele foarte importante pentru Știinţa. Pentru formaţia alb-albastră, olteanul a evoluat şi în cupele europene în 14 meciuri şi a marcat 3 goluri. Restul de meciuri în divizia A cum era atunci s-au cumulat la Steaua, în două rânduri 23 de partide cu 4 goluri şi la final de carieră la Gloria Buzău, unde activează şi în prezent ca director general, a evoluat de 57 de ori şi a marcat de 16 ori.

Cum cariera sa s-a identificat cu Clubul Sportiv Universitatea, Mitică Marcu, care a fost şi antrenor al echipei pentru puţin timp, în era Dinel Staicu, când se numea FC Universitatea, are tot dreptul să vorbească despre actuala echipă.

Marcu despre CSU…

Policlinica Buna Vestire Craiova

În condiţiile date, pentru că foarte multe formaţii şi-au pierdut identitatea, actuala echipă a Craiovei se poate numi Universitatea. Dar doar ca nume, nu şi ca alte aspecte…

În ce priveşte lotul de jucători îi poţi spune oricum, numai Universitatea nu! De ce? Uitaţi-vă câţi jucători sunt din Craiova sau din zonă! Când vor fi în lotul echipei 10-12 fotbalişti crescuţi pe aceste meleaguri, atunci o poţi numi pe actuala formaţia Universitatea Craiova. Nu cred că nu mai pot fi scoşi de acolo fotbalişti, dar cred că altele sunt interesele.

Marcu despre rezultatele actualei echipe…

Sunt prea departe de echipă să comentez eu, în plus, Emil (n.r. – Săndoi, actualul principal) este un super antrenor şi nu pot eu să vorbesc despre munca lui. Însă, mi-aş dori să fie promovaţi mai mulţi jucători de baştină şi rezultatele să fie pe măsura renumelui echipei de odinioară, din vremea mea.

Fără Acka, Ivan şi Zlatinski, la Govora

CSU Craiova a plecat, ieri, în mini-cantonamentul de la Govora, unde se va pregăti până duminică. Emil Săndoi nu se va putea baza pe trei jucători în stagiul montan. Acka s-a accidentat în meciul cu CFR Cluj şi va sta pe bară până în februarie, suferind o ruptură de menisc, în timp ce Ivan participă la acţiunile naţionalei de tineret şi Zlatinski a fost convocat la prima reprezentativă a Bulgariei pentru meciurile din preliminariile Euro 2016.

 

Politica