luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Permise bune, dar voiau duplicat

Au solicitat să-şi schimbe permisul de conducere, după ce au minţit că l-au pierdut sau că li s-a furat, însă ceea ce doreau era să obţină duplicat pentru respectivele documente. În această situaţie au fost depistate 11 persoane din Vâlcea.

„Au fost primite un număr de 216 dosare de preschimbare a permiselor de conducere străine cu documente similare româneşti. Cu ocazia verificării autenticităţii şi valabilităţii permiselor de conducere depuse spre preschimbare la autorităţile străine competente, ori cu prilejul celor efectuate la remiterea de către aceste autorităţi a documentelor româneşti preschimbate, au fost sesizate organele de urmărire penală pentru 11 fapte de natură infracţională, săvârşite de către deţinătorii unor permise de conducere care au declarat în fals pierderea sau furtul documentelor pentru a putea obţine duplicate ale permiselor respective”, au transmis reprezentanţii Prefecturii judeţului Vâlcea.

De asemenea, în primele nouă luni ale anului au fost efectuate activităţi principale privind circulaţia pe drumurile publice. Până la data de 30 septembrie 2015, la nivelul judeţului Vâlcea au fost înregistrate în evidenţa informatizată un număr de 129.369 de permise de conducere, iar parcul auto local era de 110.692 de vehicule.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La examenul pentru obţinerea permisului de conducere au participat 9.571 de candidaţi la proba teoretică şi 5.644 la proba practică. Dintre candidaţii care au susţinut proba teoretică, 5.485 (57%) au fost admişi şi 4.086 (43%) au fost respinşi, iar dintre cei care au susţinut proba practică, 4.260 (75%) au fost admişi şi 1.384 (25%) au fost respinşi.

La nivelul serviciului s-au emis în această perioadă 10.151 de certificate de înmatriculare, 7.614 de autorizaţii provizorii şi 8.069 de permise de conducere. De asemenea, s-au operat 5.840 de radieri, au fost înregistrate 576 de petiţii şi au fost efectuate 2.245 de lucrări de secretariat.

Prin introducerea sistemului on-line la începutul acestui an s-au modificat aplicaţiile de programare examen teoretic-practic, achiziţiile de imagine şi emiterea permiselor de conducere. Modificările legislative şi tehnice pentru emiterea permisului de conducere aduc noi beneficii pentru solicitanţi, precum scurtarea timpului de aşteptare pentru eliberarea dovezii înlocuitoare a permisului de conducere, mărirea calităţii fotografiei din permisul de conducere şi eliminarea completării de către solicitant a cererii pentru eliberarea permisului de conducere, au mai precizat reprezentanţii Prefecturii judeţului Vâlcea.

Politica