marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Controalele RAT Craiova, anunțate pe Facebook

E1, 25, 3b și alte autobuze RAT din Craiova își găsesc locul pe Facebook. Nu, autobuzele nu au o pagină oficială unde să primească like pentru lipsa condițiilor sau pentru frecvența crescută cu care circulă. Probabil o astfel de pagină va apărea când Zuckerberg va introduce butonul pentru dislike. 

Însă, și lipsite de o pagină oficială pe rețeaua de socializare, mijloacele de transport în comun ale RAT Craiova beneficiază de o atenție sporită într-un grup creat de craioveni pentru craioveni.

Cu peste 1000 de membri și încă în plină dezvoltare, grupul deservește interesul cetățenilor ce folosesc acest mijloc de transport. Astfel că, potrivit administratorului „Acest grup are scopul de a informa în timp real craiovenii despre controalele ce se desfășoară pe liniile de autobuz sau tramvai, a le raspunde la diverse intrebari în legătură cu RATC.„

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai explicit, ce fac utilizatorii grupului: ,,E simplu. Dacă folosești serviciile RAT Craiova (călătorești cu mijloacele de transport în comun) și întâlnești un control pe o anumită linie, poți da de veste și celorlalți călători, postând pe grup un mesaj cu următoarea structură: "Ora-Linia-Sensul de mers-Stațiile între care a fost întâlnit controlul" 
[EXEMPLU: "Ora 11:45 – Linia 24b – Sensul catre Parc N. Romanescu – Pe strada Spania (între stațiile Institut și Siloz)" ]”

Tot administratorul grupului s-a gândit ca socializarea să se facă într-un mod organizat și a impus câteva reguli de conduită: 

1. Nu mai postati intrebari de genul "Control pe linia x ???" pentru ca e foarte putin probabil sa va raspunda cineva. Aceste postari vor fi sterse, iar daca utilizatorul continua sa puna astfel de intrebari va fi blocat. In caz ca insa observati un control, puteti posta fara nicio problema aici (ora, linia si locul). 

2. Puteti pune orice fel de intrebari legate de liniile RAT, nu numai postari cu controale. De exemplu, daca nu stiti ce autobuz sa luati ca sa ajungeti din locul X in locul Y, intrebati. Daca aveti vreo curiozitate si credeti ca restul membrilor v-ar putea raspunde, intrebati. 

3. Comportamentul agresiv si limbajul obscen va fi pedepsit prin block de pe grup. 

4. Toti membri noi sunt rugati sa citeasca descrierea grupului, unde sunt specificate mai multe informatii utile. Multumim frumos! 

Și cum  în tramvaie vom avea WI-FI, fiecare pasager va putea fi activ pe grupul de socializare și, mai mult, informația va circula în timp real. 

Politica