duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Trei studente de la FEFS Craiova, pe podiumul european

Campionatul European de tenis de masă de la Ekaterinburg (Rusia) a adus vești foarte bune pentru sportul românesc, dar și pentru Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova, care a fost reprezentată de trei studente la competiția continentală. Elizabeta Samara, studentă în anul II la master în cadrul FEFS Craiova, a fost performera supremă a delegației române și a devenit duminică pentru prima dată campioană europeană în proba de simplu, în anii trecuți reușind să câștige titlul doar la dublu feminin sau dublu mixt. La întrecerea de la Ekaterinburg, sportiva, în vârstă de 26 de ani, s-a impus în cursa individuală, învingând în finala competiției pe olandeza Jie Li, cu scorul de 4-3 (11-6, 9-11, 3-11, 11-7, 12-14, 11-4, 11-4). Ultimul titlu european la simplu pentru România fusese obținut de Otilia Bădescu, în 2003. Perioada destul de lungă fără o medalie de aur la europenele de tenis de masă pentru tricolori în proba individuală a fost întreruptă de ambiția Elizabetei Samare, care astfel și-a îndeplinit un vis de mult așteptat. “Acesta era visul meu și a devenit realitate. Nu pot fi mai fericită de atât”', a descris, pe scurt, sportiva senzația oferită de cucerirea titlului european. “Al cincilea set a fost foarte important. L-am pierdut la limită și doar eu am fost de vină. Am lovit trei mingi înalte și am ratat puncte importante. Am fost supărată după aceea. Mi-am schimbat tactica și am preluat controlul în totalitate'', a comentat Elizabeta desfășurarea finalei. Aurul în proba de simplu nu a fost singura medalie obținută de Elizabeta în Rusia. Ea a urcat și pe a doua treaptă a podiumului la dublu feminin, unde a făcut pereche cu o sportivă din Ungaria, Georgina Pota, dar a obținut medalia de argint și cu echipa națională a României. Din reprezentativa națională au mai făcut parte studentele de la FEFS Craiova Bernadette Szocs și Cristina Hîrici. Prima este studentă în anul doi la studiile de licență, specializarea educație fizică și sportivă, iar cea de-a doua este masterandă în anul doi la specializarea performanță în sport.

Decanul FEFS Craiova: “Este o mare mândrie pentru noi că avem studenți care au rezultate excepționale la nivel internațional”.

Prof. univ. dr. Marian Dragomir, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport din Craiova, a declarat în legătură cu performanțele realizate de studentele facultății pe care o conduce că reprezintă un adevărat motiv de mândrie pentru centrul universitar din Craiova. “Ceea ce a reușit Elizabeta Samara este excepțional. După 12 ani în care nimeni nu mai cucerise titlul european la simplu în tenisul de masă românesc, a venit performanța ei care ne-a adus o bucurie foarte mare, mai ales că este masteranda facultății noastre. Chiar am vorbit cu ea la telefon azi (n.r. ieri) și era extrem de fericită. Și noi suntem fericiți și ne bucurăm pentru rezultatul ei, atât Facultatea de Educație Fizică și Sport, cât și Universitatea din Craiova, pentru că reprezentăm un singur centru universitar și orice performanță, mai ales la nivel internațional, este un motiv de mândrie pentru noi. Pe lângă ea, alte două studente ale FEFS Craiova, Bernadette Szocs și Cristina Hîrici, au obținut medalii de argint cu echipa națională, ceea ne bucură și mai mult pentru că avem sportivi cu performanțe foarte bune. Pe Elizabeta am invitat-o pe 30 octombrie la festivitatea ce va avea loc cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la înființare, când vom premia mai mulți sportivi de valoare care au trecut pe la facultatea noastră și vom organiza și acea conferință internațională cu invitați de marcă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica