luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Optimism exagerat înaintea duelului cu Chiajna

Directorul tehnic al alb-albaștrilor, Sorin Cîrțu, și mijlocașul Alexandru Mateiu sunt convinși că în partida de sâmbătă echipa va sparge gheața și va reuși să obțină primul succes din acest sezon al Ligii I. Ignorând rezultatele anterioare, Alexandru Mateiu este sigur că jocul bun prestat va aduce toate punctele în partida de sâmbătă. 

“Ne vom reveni, eu cred că suntem cea mai bună echipă din România și vom demonstra asta. Ne creăm ocazii, arătăm mai bine de la meci la meci și sunt convins că vor veni și golurile. Am ratat situații incredibile și pentru ele noi, jucătorii, suntem principalii responsabili. Jucăm bine, aşa că trebuie să vină şi victoriile. De la meciul cu Chiajna vom marca şi vom aduce bucurie suporterilor. Sper ca din următoarele trei jocuri să obținem nouă puncte“, a declarat Mateiu, la conferința de presă.

Și directorul sportiv, Sorin Cîrțu consideră că echipa a ajuns într-o formă sportivă ce va aduce primul succes stagional.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Ar fi timpul să vină prima victorie. Ne dorim toți ca sâmbătă echipa să fie într-o formă fizică, mentală și sportivă bună pentru a ne atinge obiectivul. Au trecut patru etape, iar noi am obținut două puncte. Este o situație care a creat o stare de nemulțumire. Ne creăm oportunități mari, dar ne lipsește precizia la ultima execuție. Odată ce intrăm în ritmul campionatului trebuie să fim mai eficienți“, a punctat Cîrțu.

Chiajna s-a întărit față de anul trecut

Acesta a atras atenția că ilfovenii pot fi foarte periculoși dacă nu vor fi tratați cu atenție.

„Chiajna este în aceeași situație cu noi, a obținut tot două puncte, așa că vor veni motivați să nu piardă. Este o echipă care s-a întărit, au schimbat mult față de anul trecut. I-am văzut în meciurile anterioare, în care au alternat partidele bune, cu unele mai puțin reușite“, a completat directorul tehnic al CSU.

În final, Cîrţu a explicat și situația lui Bawab, după ieșirea nervoasă de la Târgu Mureș: “El e jucător şi trebuie să joace, nu e treaba lui să comenteze deciziile antrenorilor. L-am schimbat pentru că nu atinsese mingea timp de 20 de minute şi aveam nevoie de un alt gen de jucător pe fondul presiunii gazdelor. I-am făcut referat şi şi-a cerut scuze într-o discuţie pe care am avut-o în faţa lui Felix Grigore. Dar trebuie să plătească o amendă, nu poţi să faci asemenea gesturi în faţa a sute de mii de telespectatori şi să scapi cu nişte scuze între patru ochi. Şi eu când am greşit, la CFR în meciul de la Basel, şi la Pandurii, am plătit chiar cu postul. Nu-l vom penaliza sportiv, pentru că nu e în interesul echipei”.

CSU Craiova va întâlni Concordia Chiajna, pe stadionul Extensiv Parc, sâmbătă, de la ora 18.30, meciul fiind transmis în direct de Digi Sport 1, Dolce Sport 1 și Look Plus.


Cristescu, amendat cu 13.600 lei

Team-manager-ul grupării CSU Craiova, Silvian Cristescu, a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a FRF cu două luni de suspendare şi 13.600 de lei penalitate sportivă pentru comportamentul jignitor de la meciul cu ASA Târgu Mureş, din etapa a IV-a a Ligii I.

“În baza art.53.2 din RD, se sancţionează domnul Silvian Cristescu cu suspendare pentru 1 lună şi o penalitate sportivă de 720 lei. În baza art.52.1.b din RD, se sancţionează Silvian Cristescu cu suspendare pentru 2 luni şi o penalitate sportivă de 13.600 lei. În baza art.45.1 din RD, domnului Cristescu Silvian i se aplică sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv suspendare pentru 2 luni şi penalitate sportivă de 13.600 lei", se arată în soluţia comisiei publicată, joi, pe site-ul oficial al LPF.

 

 

Politica