duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Arest prelungit pentru doljeanul care a ucis o femeie și a aruncat-o pe câmp pentru că i-a refuzat avansurile

Doljeanul de 34 de ani, din comuna Lipovu, care luna trecută a ucis o femeie de 33 de ani, din aceeași localitate, lovind-o de mai multe ori în cap cu o bucată de lemn și i-a aruncat cadvrul într-un lan de floarea soarelui de la marginea comunei, a fost menținut în spatele gratiilor, unde îi este locul. Tribunalul Dolj a decis miercuri, 5 august a.c., să prelungească arestarea preventivă a bărbatului cu încă 30 de zile.

Anchetatorii așteaptă raportul medicilor legiști care au avut destul de lucru întrucât cadavrul victimei fusese sfârtecat de animale.

Femeia și-a găsit sfârșitul pentru că a refuzat să întrețină raport sexual cu autorul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că, o descoperie macabră făcută pe 13 iulie a.c., de un localnic din comuna doljeană Lipovu, a îngrozit întreaga comunitate. Bărbatul s-a dus să-și verifice cultura de floarea-soarelui și a găsit cadavrul unei femei, în stare de descompunere și sfârtecat de animale, după cum s-a stabilit ulterior. Localnicul a anunțat Poliția, astfel că la scurt timp polițiști și procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au ajuns la fața locului și au demarat ancheta. S-a stabilit că victima era Floriana Plosceanu, de 33 de ani, din localitate, iar în urma autopsiei medicii legiști au confirmat că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei cerebrale, urmare a unui traumatism cranio-cerebral cu  fractură, mai precis lovituri puternice în cap: moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei şi dilacerării meningo-cerebrale, urmare a unui traumatism cranio-cerebral cu fractură multieschiloasă de boltă şi bază de craniu. Leziunile traumatice s-au putut produce prin compresiune între două planuri dure (călcare), lovire cu un corp dur. În urma unei anchete complexe, polițiștii și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au reușit să stabilească cine a fost autorul faptei – Marius Marin, de 34 de ani, tot din Lipovu, și cum a procedat acesta.

Astfel, a reieșit că fapta s-a petrecut sâmbătă, 11 iulie a.c., după-amiaza, în jurul orei 15.00.Victima a plecat pe jos peste câmp, din Lipovu către Radovan. Pe drum s-a intersectat cu Marius Marin, zis ,,Traian al lui Zorinel”, care venea cu căruţa către sat. Bărbatul a trecut de ea, însă s-a răzgândit, a întors căruța și a pornit în urmărirea ei. A oprit-o și i-a cerut să întrețină relații sexuale cu el, însă victima l-a refuzat. După cum a declarat la audieri autorul, refuzul femeii l-a enervat așa de tare că a pus mâna pe o furcă din căruță și a început să o lovească în cap și cu partea din fier și cu coada. I-a rupt hainele de pe ea, apoi, dându-și seama că a ucis-o, a urcat-o în căruță și a dus-o către Radovan, aruncând-o în lanul de floarea-soarelui unde a fost găsită. Dimineața următoare, duminică, 12 iulie a.c., autorul a hotărât să scape și de căruţa cu care transportase cadavrul victimei, așa că a demontat-o, a ascuns structura metalică în spatele unei locuinţe abandonate, într-o zonă cu vegetaţie sălbatică înaltă și și-a cumpărat altă căruță, iar partea din lemn a ars-o.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au reținut, pe 14 iulie, pe autor, l-au adus la Craiova pentru audieri, fiind apoi introdus în arestul IPJ Dolj, iar o zi mai târziu l-au prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de omor. Propunerea a fost admisă de instanță, care a dispus arestarea acestuia pentru 30 de zile.

Miercuri, 5 august a.c., procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut instanței prelungirea arestării preventive a inculpatului cu 30 de zile, propunerea fiind admisă de judecători: „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. În baza art. 236 cod procedură penală raportat la art. 234 alin. 1 cod procedură penală Dispune prelungirea măsurii preventive luată faţă de inculpatul MARIN MARIUS, pentru o durată de 30 de zile cu începere de la 14.08.2015 până la 12.09.2015 inclusiv. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi 5 august 2015”, se arată în încheierea de ședință a Tribunalului Dolj.

 

 

foto sugestiva, sursa: radioconstanta.ro

Politica