sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

100 lei, pentru o noapte în dormitorul dictatorului

Cabana de vânatoare de la Reșca, folosită de Nicolae Ceaușescu, a intrat de câțiva ani în circuitul turistic. Informația a fost readusă în atenția publică de jurnaliștii Televiziunii Române. 

Cei care doresc să petreacă o noapte aici pot închiria dormitorul dictatorului. Prețul pentru o zi în natură la Reșca este între 70 și 100 lei. În acest preț intră și poveștile foştilor angajaţi, despre cum decurgea o vânătoare la care participa conducerea de partid şi de stat şi le pregătesc preparatele preferate de Ceauşescu, potrivit tvr.ro.
Doritorii trebuie să știe că, în perioada în care vânătoarea este interzisă, o parte din complexul de vânătoare de la Reşca este închiriată pentru evenimente private.
Cabana lui Nicolae Ceauşescu de la Reşca, construită la sfârşitul anului 1980, situată în apropierea Caracalului, este o vilă ţărănească construită din lemn, cu decoraţiuni rustice şi obiecte de ceramică tradiţională, după cum este descrisă pe visitromanati.wordpress.com.
Aici era  domeniul de vânătoare preferat al lui Nicolae Ceauşescu, fiind, de altfel, singura cabană de vânătoare unde Ceauşescu rămânea peste noapte.
Complexul are patru clădiri cu 18 camere.  În camerele soţilor Ceauşescu mobilierul nu a fost modificat, păstrându-se aceleaşi paturi în care aceştia dormeau şi aceleaşi obiecte decorative. Interiorul cabanei păstrează o parte din trofeele cu care a fost decorat în perioada comunistă. Complexul deţine inclusiv o piscină, care a fost mitraliată în 1989, în căutarea unei posibile ascunzători a lui Ceauşescu, care fugise în 21 decembrie cu elicopterul de pe clădirea Comitetului Central al Partidului, mai arată visitromanati.wordpress.com.
După 1989, cabana a fost administrată de Ministerului Apărării Naţionale, apoi de către Direcţia Silvică a judeţului Olt.
Din 2008 a fost inclusă în circuitul turistic, după ce a fost utilizată, un timp, pentru cazarea vânătorilor din occident.

 

sursa foto: visitromanati.wordpress.com

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica