marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Niculescu și Begu, la pas în turul doi, la Washington

Jucătoarea Monica Niculescu, locul 39 WTA, a învins-o cu scorul de 7-5, 6-4, pe sportiva spaniolă Lara Arruabarrena, locul 73 WTA , şi s-a calificat în manşa a doua a turneului de la Washington, cu premii totale de 250.000 de dolari. Partida a durat două ore şi patru minute.

În faza următoare, Niculescu o va întâlni în premieră pe Lauren Davis, locul 85 WTA, care a beneficiat de retragerea de pe teren a sportivei Zarina Dias din Kazahstan, locul 32 WTA şi cap de serie numărul 8, la scorul de 7-5, 2-1, pentru jucătoarea americană. Calificarea în turul secund este recompensată la Washington cu un premiu de 3.420 de dolari şi cu 30 de puncte WTA.

Și Irina-Camelia Begu, locul 29 WTA şi cap de serie numărul 6, s-a calificat în turul doi al turneului de la Washington. Begu a întrecut-o în primul tur pe jucătoarea americană Madison Brengle, numărul 44 mondial, scor 6-4, 6-0. Meciul a durat 58 de minute.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În runda următoare, Begu va juca împotriva sportivei care s-a impus în meciul Polona Hercog (Slovenia) – Julia Glushko (Israel), disputat noaptea trecută.

Mergea l-a depășit pe Murray

 

Perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India), cap de serie numărul 3, a învins cu scorul de 2-6, 6-1, 10-3, cuplul Andy Murray/Daniel Nestor (Marea Britanie/Canada), în primul tur al turneului de la Washington, cu premii totale de 1,75 milioane de dolari.

Murray, locul 3 ATP la simplu, este favoritul principal al competiţiei individuale, din categoria turneelor de 500 de puncte.

În sferturile de finală, Mergea şi Bopanna vor da piept cu perechea Grigor Dimitrov/Mardi Fish (Bulgaria/SUA). Dacă vor obţine o victorie şi în acest meci, Florin Mergea şi coechipierul său i-ar putea întâlni din nou, în semifinale, pe fraţii Bob şi Mike Bryan, principalii favoriţi ai turneului.

Calificarea în această fază la Washington este recompensată, la dublu, cu un premiu total de 10.420 de dolari şi cu 90 de puncte ATP.

 

Politica