luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

CSU nu i-a dat nici o șansă lui Dănănae

Craiova nu a cunoscut încă gustul victoriei în acest sezon. După patru etape, două remize și două înfrângeri, câte una din fiecare acasă și la fel în deplasare. Stă rău în ofensivă, are doar un gol marcat, dar nici în apărare, cel puțin pe flancul drept nu o duce prea bine. Din pricina accidentării lui Achim, Cîrțu și Săndoi improvizează, cum s-a întâmplat și la Tg. Mureș, unde a fost utilizat titular, și schimbat, mijlocașul de picior stâng Târnăcop, asta și poate că Dumitraș, fundaș dreapta de meserie, nu a impresionat. Până a fi aduși la echipă cei doi jucători numiți anterior, în vara trecută CSU îl transfera pe fostul fundaș dreapta al Științei, Ovidiu Dănănae.

Acesta se antrenează și acum cu formația din Bănie, dar la satelit, fiind în litigiu cu clubul. Trimis la formația secundă încă din iarnă pentru că nu a dorit să rupă înțelegerea, lui Dănănae i-a fost reziliat unilateral în iunie contractual scandent vara viitoare. Jucătorul nu a fost de acord și a dat clubul în judecată la comisiile aferente ale LPF. Deocamdată comisiile nu au dat nici un verdict, astăzi fiind un nou termen, iar fundașul se antrenează cu juniorii și nu joacă.

Campionatul trecut, jucătorul a jucat foarte puțin, doar trei meciuri, în toate integralist. Cu Rapid, în cupa ligii, cu Gaz Metan, în campionat și cu FC Caransebeș,  în cupa României, deși Craiovei i-a lipsit un fundaș de bandă dreapta de meserie. Aici se pun mai multe întrebări. La timpul trecut, în primul rând. De ce nu a fost utilizat? Mai mult, nu i s-a dat nici o justificare! S-a antrenat, iar când se făcea lotul de 18, era mereu pe dinafară. Iar, acum, la prezent, dacă tot se antrenează cu echipa a doua, iar, echipa suferă pe acest post, de ce nu este rechemat sub comanda duetului Cîrțu – Săndoi? Nu de alta, dar nici Achim nu a rupt gura târgului, dar s-a tras de el. Dumitraș la fel, iar Târnăcop nu dă randamentul scontat pe acea poziție. Este clar prin tot ce se întâmplă la Craiova acum că este un prost manageriat. Vinovați? Rotaru, Andrici și Felix Grigore. Iar în situația lui Dănănae au fost și Curelea ori Ferfelea. De fapt, vara trecută și chiar de la început, s-au făcut multe transferuri pe bani mulți și fără rost, iar acum echipa suferă.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dănănae merită însă o șansă. CV-ul său este mult mai impresionat decât al multora dintre actualii jucători ai CSU. Patru jocuri la prima reprezentativă, experiență la nivel de liga întâi după ce a jucat la Universitatea ori Steaua. Și  jocuri în cupele europene pentru Steua ori Apollon Limassol.    

Abuz din partea clubului

Lui Dănănae, CSU i-a reziliat contractul pe motiv că nu a jucat în cel puțin zece la sută din meciuri. La comisii, fundașul este reprezentat de AFAN prin Emil Hulubei. Acesta ne-a declarat: “Se judecă, dar clubul a făcut abuz în cazul său. Regulamentul din România nu este în concordanță cu cel al FIFA în ce privește desfacerea contractului de muncă dacă nu joci în cel puțin zece la sută din partide. Acum jucătorul solicită plata integrală a contractului și cu siguranță va avea câștig de cauză”.  

Politica