luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Centrul Comercial Mercur intră în renovare de la 1 septembrie

Mercurul se închide. Sau cel puțin asta susțin surse din interiorul centrului comercial. După spusele acestora, pe data de 1 septembrie ar trebui să înceapă lucrările de modernizare, iar Mercurcul ar urma să fie transformat în mall care să rivalizeze cu Electroputere Parc, cel care, de când a fost deschis, a adus un impact negativ asupra numărului de clienți ai centrului comercial din centrul Băniei.

În momentul de față, în Mercur nu mai există decât magazinele de la parter, dar nici acelea toate, pentru că mulți dintre proprietari s-au grăbit să își găsească un alt loc unde să își continue afacerea. Scările rulante au fost dezmembrate de ceva vreme, iar la etajul doi și trei aproape că bate vântul.

O schimbare pentru centrul comercial se impunea, după cum spun, la unison, oamenii, dar și comercianții. Faptul că prețurile au rămas în continuare ridicate, iar apariția mall-ului din Lăpuș a adus o scădere de cumpărători, era clar că trebuia făcut ceva.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Da, în sfărșit, și-au dat seama că ceva trebuia făcut. În Mercur nu mai vii decât să mai cumperi o mică atenție pentru cineva când îi este ziua. Nu prea mai ai ce să cumperi, nu ai ce să faci. Înainte să apară mall-ul era altceva, veneai să cumperi de aici că nu aveai de unde, dar acum ai alternativă mai bună”, spune Alin, un cumpărător.

Chiar dacă se va închide locul unde își desfășoară activitatea, comerciații par să nu se plângă. Unul dintre ei ne spune că de pe 1 septembrie se va muta tot în apropiere de Mercur, asta pentru a nu pierde clienții. Tot de la el am aflat, neoficial, că sub noua formă, centrul comercial se va deschide în apropierea Paștelui de anul viitor.

„Pe 1 septembrie mă mut pentru că se închide Mercurul. Nu știu exact când ar trebui să se deschidă. Se aude că la anul, de Paști, dar nu știu exact”, a spus un comerciant.

Până una-alta, reclamele de pe Centrul Comercial Mercur au fost și ele, aproape toate, date jos. Până și ecranul publicitar a fost dezafectat, semne că, într-adevăr vor începe lucrările.

După cum vă informam și luna trecută, cele mai importante dintre investiţiile propuse vizează locurile de parcare şi aspectul neîngrijit al reclamelor de pe faţada clădirii. În următoarea perioadă, centrul comercial ar trebui să beneficieze de o parcare de 300 de locuri, dar şi o schimbare totală a faţadelor prin înlocuirea materialelor existente cu unele noi. Mai mult decât atât, conducerea Mercur propune înlocuirea scărilor rulante din complexul vechi şi montarea unora noi în clădirea nouă, înlocuirea lifturilor de marfă şi a celor de persoane, reconfigurarea pereţilor interiori şi a finisajelor, modificarea instalaţiilor,acoperirea terasei pietonale de pe laturile de vest şi nord ale clădirii şi asfaltarea curţii din spatele magazinului, potrivit adevarul.ro.

Zvonuri despre Mercur au mai existat. Se vorbea, la un moment dat, despre faptul că centrul comercial ar fi fost cumpărat de acționari arabi sau turci, însă sursele din cadrul conducerii au afirmat că SIF Oltenia deține 85% din acțiuni.

 

Cinematograf, în Mercur

 

Unul dintre lucrurile care, probabil, va reuși să concureze serios cu Electroputere Mall va fi cinematograful care se va construi în Mercur. Se știe că mall-ul din Lăpuș nu dispune de așa ceva și nu pare că în viitorul apropiat se va schimba ceva în această privință. Astfel, craiovenii ar putea fi atrași de această nouă investiție.

„Da, un lucru util ar fi acest cinematograf. Dacă Mercurul va deveni mall, atunci, probabil, ar atrage mai mulți clienți. Este mai ușor să ajungi în centru decât să mergi până în Lăpuș. Mai este și Centrul Vechi, acum, pe care îl poți vizita. Eu cred că este o investiție bună”, spune Simona

Astfel, conform datelor neoficiale, deoarece conducerea Centrului Comercial Mercur nu a vrut să dea nicio declarație, în luna mai a anului viitor, Bănia ar putea avea un nou mall.

Politica