miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Decât nimic, e bun și-un punct

Elevii lui Cîrțu și Săndoi au mai reușit să adauge un egal la zestrea din clasament, după 0-0 la Tg. Mureș

Craiova a obținut doar o remiză albă în deplasarea de la Tg. Mureș. Cel mai bun jucător al echipei fiind goalkeeperul Bălgrădean. Chiar și așa, teamul oltenilor  nu a arătat deloc rău, fiind practic cel mai bun joc din acest tur de campionat. Cu toate acestea, CSU cu punctul obținut a rămas pe penultimul loc, ținând cont de depunctarea ploieștenilor, la egalitate de puncte, câte două, cu CFR Cluj, Chiajna, ori Botoșani. Vorbind despre joc, deși Sorin Cîrțu a acuzat că jucătorii săi au fost contaminați cu un virus în preziua disputei, CSU a început bine  şi a bifat prima ocazie a meciului prin Bawab, care a şutat de la 20 de metri, dar Stăncioiu a reţinut balonul în doi timpi. Era abia minutul șase. De aici, craiovenii chiar dacă nu au avut mari ocazii au controlat la mijlocul terenului părând că doresc să obțină mai mult decât o făcuseră în cele trei meciuri desfășurate anterior.

Și pentru asta au adoptat tactica marcă înregistrată a lui Cîrțu, apărare și contraatac,  l-a introdus pe defensivul Madson în locul ofensivului Bawab, iar ca atacant a rămas un alt închizător, Nuno Rocha. Și Craiova a fost periculoasă, Ferfelea şi Zlatinski, de două ori, au încercat poarta de la distanţă, arătând că nu abandonează ideea de a marca. Și meciul a prins culoare, cu ocazii la ambele porți, dar cu Bălgrădean, adevărat înger păzitor al buturilor craiovene, el remarcându-se la numai puțin de cinci șarje ale gazdelor. În ultimele momente al jocului CSU ar fi putut da lovitura, dar Bancu nu a reuşit să-l păcălească pe Stăncioiu din postură de unu la unu, iar Zlatinski nu a nimenit poarta goală. Cu acest joc, Craiova a bifat și o premieră, șapte jucători străini aflați în teren de-a lungul celor 90 de minute, șașe dintre ei chiar simultan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

ASA Târgu Mureș – CSU Craiova 0-0

ASA Târgu Mureş: Stăncioiu – Velayos, Ivan Lopez, Bejan, Balic – Costa, Gorobsov – Pedro Luis (’69, Hanca), Jazvic, Brandan (’71, N’Doye) – Axente (’46, Manolov). Antrenor: Vasile Miriuţă.

CSU Craiova: Bălgrădean – Tîrnăcop (’55, Zlatinski), Acka, Popov, Vătăjelu – Herghelegiu, Mateiu, Kay, Ferfelea (’86, Bancu) – Bawab (’62, Madson), Nuno Rocha. Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cîrţu.

Cartonaşe galbene: Balic ’20, Jazvic ’24, Gorobsov ’90+2 / Popov ’57, Acka ’87.

Au arbitrat: Ovidiu Haţegan – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene; Florin Mihai Oprea.

Observator: Iosif Olah, Octavian Goga.

Sorin Cîrţu, director tehnic CSU:

„Am avut o noapte grea, mulţi jucători au luat un virus alimentar, au avut mari probleme. A fost ca într-un spital. După ce s-a întâmplat, echipa a arătat caracter, acesta este spiritul pe care ni-l dorim, de luptă. Ratăm mult. Am avut nişte situaţii bune şi în prima, dar şi în repriza a doua, nişte şuturi care, dacă erau cadrate pe poartă, puteau să pună pericol. Am marcat decât un gol până acum, este puţin şi ne frământă şi pe noi această problemă. O ştim, dar sunt şi nişte cauze obiective având în vedere că sunt probleme de buget. Ştim foarte bine că ar fi trebuit să mai avem minimum un atacant. Bălgrădean a fost foarte inspirat, în special la ocazia lui N’Doye, pentru că la şutul lui Jazvic nu au fost probleme. Şi noi am avut şuturi ca al lui Jazvic în prima repriză, a lui Bawab, când a prins Stăncioiu. Poate ultima ocazie, a lui Costa, a fost mai periculoasă, dar dacă ţinem cont că înainte cu 30 de secunde ar fi putut da Bancu gol, şi se făcea 0-1, până se punea mingea la centru nu se mai ajungea la acele faze. Nici ei nu trebuie să fie supăraţi de rezultat, cum nici noi nu suntem supăraţi sau bucuroşi. A fost un meci echilibrat, între două echipe foarte bune. Au fost puţine meciuri de tipul ăsta în Liga I. A fost un 0-0 cât se poate de viu. Dacă s-ar fi terminat 2-2 sau 3-3 l-ar fi declarat meciul campionatului”.

Emil Săndoi, antrenor principal CSU:

„Era normal să fie un joc intens, pentru că s-au întâlnit două dintre cele mai bune echipe din campionat. Am întâlnit o formaţie foarte valoroasă, cu multe individualităţi, care nu întâmplător este în fruntea clasamentului şi nu întâmplător a terminat şi anul trecut pe podium. Cred că a fost un joc încrâncenat, cu o primă repriză mai modestă, în care ambele echipe au tatonat, nu au riscat foarte mult, dar cu o a doua parte foarte frumoasă şi cu un final electrizant. Este important punctul pe care l-am obţinut. Bălgrădean a făcut o partidă foarte bună, iar jucătorii care au intrat pe parcurs au adus un plus. Ne-am dorit victoria în momentul în care am făcut schimbările. Am văzut o mai mare concentrare decât la celelalte jocuri şi cred că este un rezultat echitabil”.

 Cristi Bălgrădean, căpitan CSU

„A fost un joc plăcut, cu ocazii şi de o parte, şi de cealaltă, şi din păcate pentru noi nu am reuşit să câştigăm. Cred că este un rezultat echitabil. Am prins o zi bună şi le muţumesc şi colegilor, pentru că şi ei m-au ajutat să fac un joc bun. Nu ştiu dacă este vorba despre un blocaj că nu marcăm. Este adevărat că am înscris un singur gol în patru meciuri, dar sperăm ca pe viitor să o facem de mai multe ori. Nu ştiu dacă a fost vorba de ghinion, pentru că în această seară puteam să şi câştigăm, dar să şi pierdem. Avem doar două puncte, după patru etape, şi sperăm ca pe viitor să vină şi victoria”.

Foto:csuc.ro

Politica