sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Liceenii își antrenează mintea

Chiar dacă abia au luat vacanță, liceeni încă nu au trecut la distracție. Mai exact, membrii Club Interact Craiova au dorit să testeze cunoștințele tinerilor între 15 și 19 ani, printr-un concurs de cultură generală. Astfel că, duminica, de la ora 11.00, 7 echipe au fost aliniate la start pentru concursul ce le va aduce 3 zile pe litoral celor care vor câștiga și posibilitate de a pleca acasă cu alte premii.

“BrainQuiz” este un concurs de cultură generală organizat de Interact Craiova, cu ajutorul căruia elevii pot da dovadă atât de  vaste cunoștințe în cadrul mai multor domenii, cât și de spirit de echipă și rapiditate.

Echipa a fost alcătuită din 3 persoane, iar desfășurarea concursului a cuprins trei pași: 

Policlinica Buna Vestire Craiova

I. Un set de 10 întrebări cu patru variante de răspuns unic, acoperind diferite domenii ( istorie, muzică, filme ș.a.). Fiecare întrebare valorează 3 puncte. Total puncte probă: 30 puncte.
II. Un set de 10 întrebări răspuns liber având timp de gândire 40s ; – în cazul unui răspuns corect, echipa care răspunde cel mai rapid primește 5 puncte, iar următoarea 4 puncte, respectiv 3 puncte în cazul în care concurează trei echipe simultan. Total puncte probă: 50 puncte. 
III. Participanții au primit 10 litere de care se vor ajuta pentru formarea celui mai lung cuvânt posibil. Cuvântul în cauză a conținut litere care să le permită acestora să găsească și cuvinte mai scurte; astfel, fiecare literă folosită pentru formarea unui cuvânt va valora 2 puncte, punctajul maxim al probei fiind de 20 de puncte. 

“Organizatorul principal este Interact Constanța. În acest an s-a făcut prima etapă, la ei, în Constanța, după care a urmat să facem un proiect districtual în toată țara, în toate cluburile Interact. Faza locală se va desfășura în fiecare oraș, iar după aceea o echipă, formată din trei persoane va merge la etapa națională în Constanța, între 21-23 august. În Craiova avem 7 echipe a câte 3 participanți, în total 21 de participanți. Ei vin de la mai multe licee din Craiova, dar în principal sunt prezenți din C.N. Carol I, C.N. Elena Cuza și C.N. Frații Buzești, cei mai mulți din Buzești. Nu există taxă de participare, iar pentru faza locală se vor da diplome de participare și diplome pentru premii. Va urma apoi faza națională și acolo se vor da premii. Echipa câștigătoare din fiecare oraș va merge la Constanța. Acolo se va face încă un concurs. Participanților li se asigură cazarea și mâncare, doar drumul trebuie să îl suporte ei. Concursul constă în trei probe, fiecare probă a câte 10 întrebări, iar la fiecare 5 întrebări se ia pauză 5 minute. Întrebările sunt de cultură generală și cuprind mai multe domenii precum istorie, muzică, filme, orice. Întrebările au fost concepute de membrii Interact Craiova și tot noi îi și supraveghem pe participanți, pe toată durata desfășurării   concursului”, a declarat Levent Altintasoglu, președinte Interact Craiova.

Câștigătorii acestei ediții a BranQuiz și cei care vor merge la Constanța pentru a se bate pentru marele premiu sunt Andrei Iacob, Radu Ciolacu și Cosmin Caraman, toți elevi ai C.N. “Frații Buzești”.

Interact este un service-club pentru tinerii cu vârste între 14-18 ani. Sponsorizate de către cluburile locale Rotary, cluburile Interact oferă tinerilor posibilitatea de a participa la proiecte semnificative prin care își dezvoltă abilitățile de leadership. 

Primul club a fost înființat în anul 1962 la liceul Melbourne din SUA. 

În ziua de astăzi sunt mai mult de 11.400 de cluburi în peste 124 de țări cu aproximativ 250.000 membrii la scară internațională.

 

Politica