duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Una din traversările neregulamentare este fatală. TU la a câta eşti?

În contextul activităţilor desfăşurate pentru reducerea riscului rutier în rândul unor grupuri vulnerabile de participanţi la trafic, la nivelul Poliţiei Române se află în derulare campania preventiv-educativă, „Nu trece dincolo!”.

Campania se va desfăşura și în județul nostru până în luna noiembrie 2015 şi vizează conştientizarea pietonilor asupra necesitatii respectării normelor rutiere.

Activităţile din cadrul campaniei se desfăşoară de poliţişti din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dolj, mai exact de polițiști din cadrul structurilor de poliţie rutieră și de prevenire a criminalităţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim faptul că, zilnic, polițiștii rutieri sunt prezenți pe arterele municipiului Craiova și nu numai, atât pentru asigurarea fluidizării traficului, dar și pentru a sprijini participanții la trafic, mai ales prin oferirea unor recomandări și sfaturi preventive. Astfel, se urmărește prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea siguranței traficului rutier.

 

Recomandările poliţiei pentru pietoni:

  • Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă!
  • Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
  • La orice traversare opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
  • Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat trebuie să fiți şi mai prudenți!
  • Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.
  • Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
  • Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) 

Politica