duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Declarațiile lui Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, la întâlnirea cu Klaus Iohannis

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, astăzi, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea cu președintele României, că Alianţa se bazează pe țara noastră, care, la rândul său, se poate baza pe NATO şi că este nevoie de o solidaritate puternică, în condiţiile în care Rusia este ”tot mai agresivă”, relatează Mediafax.

Jens Stoltenberg a mai spus că în România au fost luate ”decizii dificile care au redus deficitul şi au permis cresterea economică, permiţând creşterea cheltuielilor pentru apărare”.

”Voi folosi România ca un exemplu pentru ceilalţi aliaţi. România a fost capabilă să aibă o politică fiscală responsabilă şi să crească bugetul apărării. E posibil”, a spus oficialul NATO, citat de aceeași sursă. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Vedem o Rusie tot mai agresivă, care încearcă sa schimbe cu forţa graniţele. Vedem creşterea extremismului şi provocări care nu cunosc graniţe, cum ar fi atacurile cibernetice şi restricţiile de energie”, a mai declarat secretarul general NATO. 

Jens Stoltenberg, face astăzi o vizită oficială în România, iar în cursul dimineţii a fost primit la MApN de către ministrul Apărării, Mircea Duşă. Ulterior, Jens Stoltenberg s-a întâlnit la Guvern cu premierul interimar Gabriel Oprea. La finalul întâlnirii, Guvernul a transmis că Oprea a reconfirmat aprecierea României faţă de eforturile NATO şi ale secretarului general pentru consolidarea securităţii Aliaţilor estici şi pentru întărirea dimensiunii de apărare colectivă şi a reiterat angajamentul României privind contribuţiile de substanţă la misiunile şi obiectivele Alianţei Nord-Atlantice, apreciind că o Alianţă puternică, unită şi dotată cu resursele şi voinţa politică necesare este indispensabilă pentru stabilitatea şi securitatea regiunii noastre şi a Europei.

 

Politica