duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Campania „Nu tremur la cutremur”

Având în vedere că o mare parte a populației României este vulnerabilă în cazul producerii unui cutremur, consecințele unui astfel de eveniment impredictibil depind în bună măsură de modul în care fiecare cetățean înțelege să se pregătească și să se comporte corect într-o astfel de situație. 

Astfel, la începutul anului 2015 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a inițiat o nouă campanie de informare preventivă al cărei obiectiv de bază este conștientizarea și pregătirea populației pentru a reacționa corect în cazul producerii unui cutremur. Denumirea aleasă este una sugestivă – “Nu tremur la cutremur”, știut fiind faptul că în urma cutremurului din 04 martie 1977 un număr ridicat de victime s-a datorat panicii provocate de undele seismice.

În primele șase luni ale anului 2015, campania a fost diseminată la nivelul tuturor localităților județului Dolj, au fost amplasate afișe și stickere, iar pliantele au fost împărțite cetățenilor. Cele șapte spoturi dedicate campaniei au fost transmise posturilor locale de televiziune pentru a putea ajunge în căminele a cât mai multor persoane. Aceste spoturi video au fost de asemenea transmise către universitățile și centrele comerciale care dețin ecrane sau monitoare pe care le pot difuza. În unitățile de învățământ au fost desfășurate lecții deschise, fiind prezentate materialele campaniei și totodată fiind executate exerciții de evacuare în caz de cutremur.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În municipiul Craiova au fost organizate puncte mobile de informare preventivă în supermarket-uri, la care au participat peste 1100 de persoane. Materialele au fost de asemenea diseminate și în cadrul asociațiilor de locatari, informează biroul de presă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă”Oltenia” DOLJ.

Politica