duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

”Alerg pentru spitalul copiilor”

În prima Sâmbătă a fiecărei luni, începand cu ora 09:00 se aleargă simultan în mai multe orașe din Romania pentru construirea primului centru medical de oncologie și hematologie pediatrică din România, construit din fonduri private.
 

Strangerea de fonduri se desfășoară sub sloganul ”Alerg pentru spitalul copiilor”. Acesta este un eveniment inițiat în luna aprilie de Asociația 1 Leu,  care își propune să strângă leu cu leu suma de 80,000,000 de lei necesară construirii și dotării primului centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România. 

Campania a început pe  4 aprilie când s-a alergat  în București, apoi pe 9 mai s-au alăturat campaniei și alte 4 orașe, pe 6 iunie acțiunea s-a extins la 9 orașe, iar acum, pe 4 iulie, de la ora 9, se va alerga simultan în 12 orașe din România: Brașov, Bacău, Brăila, București, Craiova, Sibiu, Ploiești, Cluj-Napoca, Galați, Moinești, Vaslui și Timișoara.

”12 orașe în care oamenii vor putea ieși din casă într-o sâmbătă dimineață pentru a alerga, pentru a cunoaște alți oameni, pentru a dona 1 leu sau mai mulți și pentru a-și arăta susținerea pentru niște copii care nu-și doresc decât să se facă bine și să se poată bucura liniștiți de vacanța de vară. Aceasta și multe altele care vor urma”, a declarat Alex Zamfir, inițiatorul acțiunii, pe blogul său personal.  

Policlinica Buna Vestire Craiova
 Chiar dacă acțiunile sunt lunare, evenimentul are un deadline. În 3 ani se dorește strângerea sumei de 80 000 000 lei, necesara unui centru medical dotat cu:
  • 50 de paturi,
  • 2 săli de operație complet echipate,
  • secție de radioterapie,
  • secție de transplant medular.
Pana acum s-au strans 100 000 lei. La Craiova au fost 13 alergători la prima ediție, iar suma donațiilor a fost de 177 lei.

Politica