duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

8 percheziții în Dolj, la persoane și primării

8 percheziții domiciliare pe raza județului Dolj la domiciliile mai multor persoane precum și la sediile unor instituții publice (primarii) au fost efectuate astăzi, de către Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al inspectorilor antifraudă din cadrul ANAF – Direcția Generală Antifraudă Fiscală, cu suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații. Acțiunea a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în rambursări ilegale de T.V.A. și evaziune fiscală.

Există suspiciunea că membrii grupului au dezvoltat un sistem de firme implicate în emiterea de acte fictive în vederea obținerii unor rambursări ilegale de TVA.

De asemenea, membrii grupării, prin diferite manopere infracționale (amenințări, șantaj, împrumuturi de bani sau bunuri) au determinat mai multe persoane din cadrul unor administrații locale și instituții să încheie contracte pentru servicii supraevaluate sau fictive.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Membrii grupării aveau roluri și atribuții diferite, în activitatea infracțională, cum ar fi: asigurarea unei aparente de legalitate prin întocmirea actelor contabile fictive, lichidarea societăților comerciale folosite în circuitele frauduloase și care erau încărcate cu TVA-ul neplătit sau returnat de către stat, încheierea unor contracte privind realizarea unor lucrări supraevaluate și recepționarea acestor lucrări, care nu îndeplinesc standardele de calitate.

Astfel, în perioada 2014-2015 au fost emise doar de către o singură societate comercială către 20 de societăți, facturi în valoare de 1.259.803 lei.

De asemenea, firmele utilizate de membrii grupării infracționale erau implicate în fraudarea statului și prin încheierea unor contracte cu diferite autorități locale sau instituții de stat, contracte care ori erau supraevaluate ori urmate de nerealizarea lucrărilor, fiind însă efectuate plățile.

Politica