sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Prepeliţă, al doilea oltean de la Ludogorets

Mijlocaşul Andrei Prepeliţă (29 de ani) este oficial jucătorul campioanei Bulgariei, Ludogorets. Fostul mijlocaş al Stelei şi al Universităţii Craiova a fost prezentat, ieri, la campioana Bulgariei, la care mai evoluează şi internaţionalul Cosmin Moţi.

Dolce Sport a anunţat că Prepeliţă a semnat un contract pe două sezoane cu Ludogorets, formaţie care va evolua în preliminariile Ligii Campionilor. Aceasta intră în competiţie din turul secund, ca şi Steaua, unde va înfrunta campioana Moldovei, Milsami Orhei.

Deşi părea că la un moment dat e ca şi rezolvat, transferul lui Andrei Prepeliţă la Ludogorets, campioana Bulgariei, intrase zilele trecute în stand-by, din cauza unor oferte apărute din Turcia. Mijlocaşul de 29 de ani care s-a despărţit de Steaua în această vară a amânat câteva zile semnarea contractului cu bulgarii, preferând să analizeze atent şi celelalte oferte apărute, cel mai probabil de la Antalyaspor şi Genclerbirligi, conform Digisport.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cele din urmă, însă, apropierea de casă, o cerinţă a familiei sale, după cum avea să recunoască mijlocaşul, a primat şi Prepeliţă a acceptat oferta celor de la Ludogorets. Dacă sumele înţelegerii iniţiale au rămas aceleaşi, mijlocaşul a semnat pe doi ani şi va avea un salariu de 400.000 de euro la echipa din Razgrad, mai mult decât dublu faţă de cât încasa la Steaua. Tot ieri, campioana ţării vecine a semnat şi cu fundaşul brazilian Cicinho, de la Santos, jucător în vârstă de 26 de ani, de care se pare că ar fi fost interesată şi Valencia. Cicinho îl va înlocui pe Junior Caicara, plecat la Schalke. Probabil, Prepeliţă îl va înlocui pe Fabio Espinho, mijlocaşul portughez fiind transferat de Malaga în această vară.

Amical cu CSU Craiova

Ieri, după închiderea ediţiei, Ludogorets a susţinut un amical chiar cu CS Universitatea Craiova, acesta fiind ultimul test pentru alb-albaştri înainte de revenirea în ţară.

Înfiinţat în 2001, clubul Ludogorets a avut un impact puternic asupra fotbalului bulgar în ultima perioadă. Imediat după promovarea în prima ligă, în sezonul 2010-2011, gruparea din Razgrad a devenit forţa dominantă a fotbalului de la sud de Dunăre. A cucerit ultimele patru titluri consecutive, de două ori Cupa Bulgariei şi în alte două rânduri Supercupa. În sezonul 2013-2014 a atins şaisprezecimile Europa League, iar în următoarea stagiune grupele Ligii Campionilor, fiind de altfel prima echipă bulgară care a obţinut puncte în această fază a întrecerii. În ultimii ani, în competiţiile europene a eliminat formaţiile Partizan Belgrad, PSV Eindhoven, Dinamo Zagreb, Lazio Roma ori Steaua Bucureşti. Iar ultima performanţă este remiza 2-2 cu Liverpool în grupele Ligii. Patru brazilieni sunt oameni de bază ai echipei bulgare, fundaşul dreapta Junior Caicara este cel mai bine cotat, fiind evaluat la 6 milioane de euro de site-urile de specialitate.

Politica