sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Au dezamăgit din nou pe teren propriu

CASETĂ TEHNICĂ

Pandurii Târgu Jiu – „U” Cluj 0-1 (0-0)

Stadionul „Municipal” din Târgu Jiu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marcatori: Nuno Viveiros(70)

Pandurii Târgu Jiu: Gliwa – Unguruşan, Cordoş, Vasiljevici, Momcilovici – Anton, Pintilii (Elton ‘39) – Răduţ, Nistor, Nicoară (Buleică ’78) – Roman (Eric ’61).
Antrenor: Eduard Iordănescu

Universitatea Cluj: Veselevosky – Ciupe, Neag, Skvorc, Bambara – R. Costin, Cr. Munteanu – Nuno Viveiros, Cristocea (Jovanovici ’90+1), Morar (Van den Broek ’84) – Lemnaru (Calcan ’59).
Antrenor: Adrian Falub.

Arbitri: Sebastian Colţescu (central) – Radu Ghinguleac, Gabriel Bârjac (asistenţi) – Gabriel Mladinovici (rezervă)
Cartonaşe galbene: Elton ’45, Cordoş ’90+1 / R. Costin ‘1, Neag ’15, Cristocea ’90+1, Bambara ’90+1, Calcan ’90+4.

–––––

Evoluţiile bune din ultimele partide nu i-au ajutat pe gorjeni să găsească ruta spre o victorie şi în faţa « şepcilor roşii », deşi duelul s-a desfăşurat pe terenul pandurilor, care ar fi trebuit să fie avantajaţi de acest aspect. Însă se pare că atât în anul trecut, cât şi anul acesta, gorjenii suferă când vine vorba despre meciurile de « acasă ». Lucru valabil şi pentru întâlnirea pe care elevii lui Iordănescu au avut-o luni seara, în compania lui « U » Cluj.

Pandurii a fost răpusă de « şepcile roşii », la limită, scor 1-0. Golul clujenilor a picat în repriza secundă, autor Nuno Viveiros(70), după ce în prealabil gorjenii rataseră o lovitură de pedeapsă prin Roman. Această victorie a trecut-o pe « U » Cluj deasupra liniei de retrogradare, cu un punct mai mult decât FC Braşov. În privinţa formaţiei din Târgu Jiu, aceasta a coborât pe poziţia a noua, cu 32 de puncte, la o diferenţă de patru puncte faţă de primul loc retrogradabil şi în etapa următoare o aşteaptă o deplasare grea, la ASA Târgu Mureş, revelaţia acestui sezon.

Edi Iordănescu a fost surprins de tactica ultradefensivă a clujenilor

La finalul înfrângerii cu “U” Cluj, tehnicianul gorjenilor a declarat că nu se aştepta ca formaţia clujeană să pună “autobaza” în faţa porţii şi nu consideră un lucru bun că echipele preferă să abordeze acest stil de joc, în locul unui fotbal calitativ.

Mă aşteptam la o replică serioasă, dar nu m-am aşteptat la nivelul ăsta, cu cei de la Cluj aşezaţi cu cinci fundaşi şi patru mijlocaşi, Lemnaru fiind singurul vârf. Noi am tocat, am tocat, dar din păcate în gol, nu am reuşit să marcăm. Apoi, în repriza a doua, am jucat cu fundaşii centrali la mijlocul terenului, am ratat şi un penalty, după care cei de la Cluj au avut un atac şi au marcat. Am avut o zi cu ghinion, dar să ieşim de pe teren fără niciun punct? După ce că fotbalul românesc suferă la calitate, dacă mai şi fragmentăm meciurile aşa des, în loc să-i atenţionăm mai des pe jucători, nu vom progresa. Echipele care joacă fotbal trebuie încurajate.
A declarat Edi Iordănescu

Politica