joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Altă poartă de intrare în municipiul Slatina

Poarta de intrare în municipiul Slatina dinspre Piteşti va fi schimbată. Asta după ce slătinenii au putut vota pe site-ul Primăriei, proiectele înscrise la concursul de arhitectură pentru ca poarta să capete un alt aspect.12 arhitecţi sau asociaţii de arhitecţi şi-au depus proiectele, iar cel care a acumulat cele mai multe voturi, a fost al arhitecţilor Anca Constantin şi Ionuţ Constantin alături de arhitect stagiar Andrei Turcu şi Cristina Ionescu, studentă la Arhitectură.

Proiectul care a strâns 963 voturi are elemente de identificare ce combină ”tradiţionalul cu modernul, manufactura cu tehnologia, plin cu gol, solid cu transparent, zi cu noapte, intrare-ieşire şi cadru reper cu filtru”. Arhitecta Anca Constantin este şi cea care a proiectat „Centrul Cultural pentru Identitate Socială şi Globalizare”, cunoscut slătinenilor ca „Esplanada”.

Proiectele vor fi analizate, acum, de un juriu specializat

Policlinica Buna Vestire Craiova

După ce locuitorii urbei, şi nu numai, au putut vota pe site-ul Primăriei Slatina, acum proiectele vor trece şi prin mâna unui juriu specializat.
Juriul va avea în componenţa sa doi arhitecţi care vor alege un proiect din cele 12 propuse.

Comisia de evaluare va fi compusă din doi arhitecţi, alţii decât cei care şi-au depus proiecte.Un arhitect va fi din cadrul Direcţiei pentru Cultură şi altul de la Urbanism, iar pentru a asigura transparenţă, din juriu va face parte şi un membru al presei.
A declarat viceprimarul Slatinei, Cristian Bircea, potrivit gazetaoltului.ro

Concursul organizat de Primăria Slatina are şi un premiu în valoare de 10.000 lei, care va reveni celui care a avut cea mai bună idee pentru proiectul „Poarta de intrare”. Poarta de intrare a fost ridicată în anii ‘80.

Politica