vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Inspectorii fiscali au adus la buget 6,5 milioane de lei

Inspectorii fiscali gorjeni au avut, anul acesta, o activitate remarcabilă. Au reuşit să suplimenteze bugetul consolidat al statului cu aproape 6,5 milioane lei.  
Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj, Luminiţa Penciu, a declarat, pentru AGERPRES, că, în luna noiembrie, reprezentanţii AJFP Gorj au efectuat 64 acţiuni de inspecţie fiscală şi 30 controale inopinate, încrucişate şi cercetări la faţa locului. 
 
Astfel, s-a verificat legalitatea şi conformitatea declaraţiilor fiscale, corectitudinea şi exactitatea îndeplinirii obligaţiilor fiscale de către contribuabili. 
De asemenea, s-a urmărit prevenirea, descoperirea şi combaterea actelor şi faptelor care au ca efect evaziunea fiscală. 
 
Urmare a acestor acţiuni de inspecţie fiscală, au fost constatate sume suplimentare la bugetul general consolidat în valoare totală de aproximativ 6,5 milioane de lei, fiind totodată aplicate 25 amenzi contravenţionale în valoare totală de aproximativ 62.500 de lei. De asemenea, au fost dispuse măsuri legale ce constau în instituirea sechestrelor asiguratorii în vederea recuperării sumelor datorate de către contribuabili. Pentru combaterea fenomenului de evaziune fiscală, la un număr de unsprezece contribuabili au fost întocmite sesizări penale privind încălcarea legislaţiei fiscale, prejudiciul estimat fiind în sumă de aproximativ 3,5 milioane de lei.
Luminiţa Penciu
 
Tot în această perioadă, au fost efectuate 11 inspecţii fiscale în vederea soluţionării deconturilor de taxă pe valoarea adaugată cu opţiune de rambursare. 
A fost respinsă la rambursare taxă pe valoarea adaugată în sumă de aproximativ 170.000 de lei. 

Politica