miercuri, octombrie 9, 2024

Ultima ora

Sport

Investiţia din Pădurea Crihala, un adevărat magnet

Bazele sportive şi de agrement de la Pădurea Crihala din Severin construite cu fonduri europene nerambursabile sunt suprasolicitate de severinenii dornici de mişcare, cele mai căutate fiind terenurile de fotbal şi tenis de câmp, care au fost frecventate în doar o lună de peste 3 000 de persoane.
Pădurea Crihala s-a transformat într-o adevărată bază de agrement, după ce a fost modernizată în baza unui proiect transfrontalier, finanţat cu fonduri europene, în valoare de aproape 1,5 milioane de euro, fiind dată în folosinţă luna trecută. Aici  au fost amenajate terenuri de fotbal, de tenis de câmp şi tenis de masă, teren de baschet dar şi un panou de escaladă care atrag publicul ca un magnet, în principal după orele de lucru şi la sfârşitul săptămânii. Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe a declarat  că investiţia şi-a dovedit utilitatea, iar terenurile de fotbal şi de tenis de câmp sunt cele mai solicitate.

Acest proiect îşi dovedeşte  utilitatea, dovadă stau miile de severineni care au venit şi şi-au desfăşurat activitatea aici, pe terenurile de sport. Terenul de fotbal, de când i-am dat drumul este tot timpul plin, terenul de tenis la fel, mai puţin terenul de baschet şi tenis de masă. Suntem extraordinar de bucuroşi de modul în care au înţeles severinenii să aibă grijă de aceste baze sportive. Faptul că a apărut o lege care spune că la şcoli,  după orele de curs nu se mai pot ocupa terenurile de sport, a trimis aici, copiii şi nu numai, un lucru care ne bucură foarte mult.
A declarat primarul Constantin Gherghe

Gratis dar cu programare

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru a avea acces pe bazele sportive, severinenii trebuie să îşi facă programare cu o zi înainte sau în dimineaţa zilei în care vor să folosească o bază sportivă.
De asemenea, sunt şi anumite reguli care trebuie respectate pentru întreţinerea spaţiilor şi pentru sigurnaţa celor care le folosesc.

În primul rând să aibă ţinuta corespunzătoarem, tenişi şi bascheţi fără crampoane, fără gumă, fără ţigări, fără băuturi alcoolice. Cei care doresc să facă duşuri, după ce termină activitatea sportivă, se deplasează la vestiare.
A declarat Gheorghe Plăveţ, administrator al bazelor sportive de la Pădurea Crihala

În corpul administrativ din apropierea terenurilor de fotbal şi baschet, unde se fac programările, s-au amenajat şi grupuri sanitare, dar şi cabine de duş, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.În zonă, tot în cadrul aceluiaşi proiect european s-a construit şi un modern panou de escaladă. În urma unui partneriat cu ONG-ul Speo Alpin Mehedinţi, cei care doresc să descopere mai multe despre escaladă o pot face alături de un antrenor specializat.
Accesul pe bazele sportive este gratuit, întrucât zona a fost amenajată cu fonduri europene, iar legislaţia interzice organizarea aici a unor evenimente care să genereze venituri. Terenurile de fotbal şi tenis de câmp sunt cele mai solicitate, în doar o lună, fiind frecventate de peste 3 000 de persoane.

Politica