miercuri, octombrie 9, 2024

Ultima ora

Sport

Hoţ de vaci la 22 de ani

La Mehedinţi hoţii fură tot ce le cade în mână. Zilele trecute poliţiştii au reuşit să prindă pe cel care furase vaca unui ţăran din comuna Şimian. Este vorba de un tânăr de 22 de ani. La data de 03.07.2014, ora 1000, C.D., de 43 ani, din localitatea Şimian, a sesizat poliţiştii Postului de Poliţie Şimian despre faptul că, în cursul lunii iunie 2014, i-a fost sustras un incubator electric din locuinţă, iar la data de 02.07.2014, o bovină de pe câmp, bunuri în valoare de 680 lei.În urma verificărilor întreprinse de poliţişti a fost identificat suspectul furtului ca fiind un tânăr de 22 ani din localitatea Şimian, faţă de care s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228, alin.1, din Codul Penal.Prejudiciul în cauză a fost recuperat, dosarul urmând a fi înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu-Severin, cu propunerea corespunzătoare.

 Bunuri sustrase din alte state, descoperite de poliţişti în urma unei acţiuni

La data de 03 iunie a.c., în intervalul orar 17.00-21.00, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale în colaborare cu Serviciul Rutier, Ordine Publică, Poliţia oraşului Vînju Mare, Secţia de Poliţie Rurală Cujmir şi Posturile de Poliţie Obîrşia de Cîmp şi Dîrvari au iniţiat şi organizat o acţiune cu effective mărite pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de furt şi tâlhărie pe raza localităţilor Obîrşia de Cîmp şi Dîrvari.Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost verificate 9 societăţi comerciale, legitimate 41 persoane şi controlate 24 de autovehicule fiind constatate 4 infracţiuni.Poliţiştii au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de 5640 lei, au indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor un moped şi un ATV în valoare de 3000 Euro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu ATV si moped în neregulă
 
A fost depistat un minor de 17 ani, din loc. Obîrşia de Cîmp, în timp ce conducea pe drum public, pe raza satului Izimşa, un ATV, care nu avea numere de înmatriculare. Cu ocazia verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit ca autovehiculul figura ca fiind sustras din Italia. În cauză s-a întocmit întocmit dosar penal pentru săvîrşirea infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, fapte prev. şi ped. de art. 334 alin 1 şi art.335 alin 1 din C.P.A fost depistat I.L, de 57 ani, din comuna Dîrvari, jud. Mehedinţi, în timp ce conducea pe drum public, pe raza satului Dîrvari, un moped, care nu avea numere de înmatriculare. Cu ocazia verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit ca vehiculul figura ca fiind sustras din Franţa în cursul anului 2013. În cauză s-a întocmit întocmit dosar penal pentru săvîrşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, fapte prev. şi ped. de art.335 alin 1 din C.P.

 Depistat la volan, sub influenţa alcoolului

Poliţiştii Postului de Poliţie Floreşti au organizat şi efectuat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, ocazie cu care au depistat în trafic pe F.V., de 61 ani, din comuna Floreşti, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 670, în localitatea Floreşti, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.Conducătorul auto a fost condus la Spitalul judeţean din municipiul Motru, judeţul Gorj, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.Faţă de acesta a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice  a unui  autovehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 336 alineatul 1 din Codul Penal.

Politica