marți, octombrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

CSS Alexandria, campioană la minibaschet feminin

Încă o săptămână de baschet juvenil s-a scurs în Craiova. Liga Naţională de minibaschet feminin (sportive cu vârsta între 10 şi12 ani), desfăşurată în Bănie pe parcursul săptămânii trecute, a ajuns la final sâmbătă atunci când au fost programate finalele competiţiei. Titlul naţional merge la Alexandria, echipa de la Clubul Sportiv Şcolar din oraşul amintit reuşind să se impună în finala cu Olimpia Bucureşti cu scorul de 34-27.

Lupta pentru locul trei şi medaliile de bronz s-a dat între Lapi Dej şi Phoenix Constanţa, câştig de cauză având prima. Scorul a fost de 32-19 în favoarea fetelor de la malul mării. În fine, echipele de la CSS Craiova s-au clasat pe locul 24 (CSS 2) şi 28, CSS 1. La competiţie au participat 36 de echipe.

A fost un turneu foarte bun, Craiova a pus la dispoziţie terenuri foarte bune. Noi, Federaţia, ne-am dori mai multe echipe feminine, este o penurie la acest nivel. Vrem mai multe sportive. Au fost notate elementele de perspectivă, au fost premiate cele mai bune zece bine pregătite sportive şi vor fi şi altele care vor primi din partea federaţiei o tabără de pregătire la Braşov. De asemenea se va face şi o tabără a giganţilor.
A declarat la finalul competiţei Vasile Popa antrenor coordonator în cadrul Federaţiei Române de Baschet

Policlinica Buna Vestire Craiova

În altă ordine de idei, în săptămâna aceasta vor debuta, tot în Bănie, meciurile din cadrul Ligii masculine la minibaschet.

Despre competiţia care începe astăzi Vasile Popa a spus:
La masculin vor fi peste 80 de echipe, au fost 94 dar s-au mai retras. Va fi mult mai disputat turneul”

Politica