marți, octombrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

America de Sud versus Europa, ce semifinale!

Calculele hârtiei au fost respectate în meciurile din sferturi. Costa Rica, practicând un joc închis, a fost la un pas să detoneze încă o bombă, dar zeii fotbalului nu au fost de acord ca echipa mai slabă să meargă mai departe.  
În careul de aşi avem America de Sud şi Europa, cu patru echipe unde fotbalul este religie. De notat şi marile pierderi, accidentările lui Neymar şi Di Maria, care au înlăcrimat mapamondul.
Brazilia a plătit scump drumul către semifinale. L-a pierdut pe “copilul de aur” al fotbalului cariocas, Neymar, accidentat urât în partida cu Columbia. Bucuria calificării meritate a fost umbrită de lacrimile de durere ale lui Neymar, de tristeţea generală a coechipierilor. Şi astfel, Brazilia va încerca să treacă de o Germanie puternică, o Germanie care a eliminat Franţa mult prea visătoare.

Franţa – Germania     0 – 1
Brazilia – Columbia     2 – 1

     
Şi Argentina a pierdut un fotbalist de clasă, pe Angel Di Maria, cel care a fost hotărâtor în meciul cu Elveţia. Partida contra Belgiei a fost la discreţia argentinienilor, care au făcut un joc mare, chiar dacă victoria a venit la limită. În cealaltă partidă, Olanda a călcat în picioare Costa Rica, dar brava echipă din America centrală a rezistat 120 de minute. Cu mult noroc, balonul lovind de două ori bara în timpul regulamentar. De mare efect decizia lui Van Gaal de a-l înlocui pe Cillessen cu Krul.  

Argentina – Belgia        1-0
Olanda – Costa Rica     0-0 (4-3 d.p.)

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vom avea două semifinale America de Sud versus Europa. Brazilia cea exuberantă împotriva rigurozităţii Germaniei. Argentina cea efervescentă împotriva meticuloasei Olande. Meciuri de colecţie, în urma cărora se vor stabili cele două echipe care vor lupta pentru trofeul suprem.

8 iulie ora 23
Brazilia – Germania

9 iulie ora 23
Olanda – Argentina

Politica