luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Ziua Americii, celebrată la «Aman»

Secţia Mediatecă şi American Corner a Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”, marchează vineri, 4 iulie 2014, Ziua Naţională a SUA .
 Începând cu ora 11.00 va fi difuzat pentru publicul craiovean filmul artistic “Născut pe 4 iulie”, o producţie din anul 2005. Cu acest prilej, în sala American Corner, publicul va putea urmări şi o expoziţie de Mail Art cu tema – Simboluri americane. Lucrările expuse sunt realizate de tineri craioveni sub îndrumarea Cristinei Oprea – artist plastic.

 “Născut pe 4 Iulie” este considerat de unii criticii drept cel mai bun film al lui Oliver Stone şi cea mai bună interpretare a lui Tom Cruise, care a fost nominalizat la Oscar pentru acest rol. Pelicula a fost răsplătită cu şase nominalizări şi două premii ale Academiei Americane de Film (cea mai bună regie – Oliver Stone – şi cel mai bun montaj), două nominalizări BAFTA, o nominalizare şi trei premii la ceremonia Globurile de Aur (cea mai bună regie, cel mai bun film, cel mai bun actor – Tom Cruise, cel mai bun scenariu, cea mai bună coloană sonoră).

“Născut pe 4 iulie” este  un film post-război. El face parte din trilogia Vietnamului, a regizorului Oliver Stone , voluntar în sângerosul război. Trilogia mai include “Plutonul”,“Rai şi Pământ”.
“Născut pe 4 iulie” este filmul de mijloc al trilogiei iar spre deosebire de “Plutonul”, inspirat din experienţele proprii ale lui Oliver Stone în Vietnam, are la baza autobiografia lui Ron Kovic , veteran al războiului.
 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica