duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Război germano – francez şi ochii pe Costa Rica, recomandarile din sferturi

Sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal se deschid cu cel mai interesant meci, Germania – Franţa, care se va juca astăzi, de la ora 19.00. Închide ziua ţara gazdă, Brazilia, care primeşte vizita Columbiei. În fine, mâine, de la ora 19 avem Argentina-Belgia şi Olanda – Costa Rica de la 23.00.

De 25 de ori s-au întânit Franţa şi Germania, de trei ori în cadrul Cupei Mondiale, două dintre partide fiind semifinale adjudecate de nemţi. Primul meci s-a jucat în 28 iunie 1958 şi s-a încheiat cu scorul de 6-3 pentru francezi. Ultima dispută între cele două echipe care caută astăzi semifinalele a fost în urmă cu un an, o partidă amicală câştigată de nemţi chiar în Franţa, scor 2-1. Palmaresul este favorabil francezilor, cu 11 victorii, opt înfrângeri şi şapte rezultate de egalitate.

Tot 25 de întâlniri au avut loc şi între Brazilia şi Columbia, iar cei din urmă au câştigat de două ori. Brazilienii le-au aplicat, de-a lungul timpului, mai multe corecţii columbienilor: 9-0 în 24 martie 1957, 6-2 în 21 august 1969 sau 6-0 în 9 martie 1977.
Ultimele patru întâlniri s-au terminat indecis, la egalitate. Cum spuneam, columbienii nu au reuşit decât două victorii, opt partide s-au terminat la egalitate, 15 fiind adjudecate de “Selecao”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Argentina şi Belgia s-au întâlnit doar de patru ori, de-a lungul timpului, prima partidă, care s-a jucat în 2 iunie 1928, încheindu-se cu scorul de 6-3 pentru argentinieni. Belgia a reuşit o victorie importantă în 1982, scor 1-0. Cu trei victorii şi o înfrângere, argentinienii pleacă drept favoriţi.  
În fine, Olanda şi Costa Rica nu s-au întâlnit niciodată. Este sărbătoare mare în Costa Rica şi, probabil că şi o înfrângere la scor mai mic ar fi motiv de bucurie pentru suporterii Costa Ricăi.

Politica