duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Opt persoane suspectate de furt şi furt calificat, identificate în mai puţin de 24 de ore de poliţişti

În data de 02 iulie a.c, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Dr. Tr. Severin şi poliţiştii orşoveni au continuat activităţile specifice pentru identificarea şi reţinerea persoanelor suspecte de comiterea infracţiunilor de furt atât din autovehicule cât şi din instituţii, societăţi comerciale, şi locuinţe precum şi pentru menţinerea unui climat adecvat de ordine şi siguranţă publică pe raza celor două municipii.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate oamenii legii au identificat 8 persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 34 ani din Drobeta Turnu Severin şi Orşova, suspecte de sustragerea mai multor bunuri (biciclete, telefoane mobile, accesorii etc), prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 2000 lei, 90% din bunuri fiind recuperate şi restituite părţilor vătămate.
Cele opt persoane sunt cercetate în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi furt calificat, fapte prev.şi ped. de art. 228-229 Cod Penal.
Dosarele vor fi înaintate unităţilor de parchet competente, urmând ca la definitivarea cercetărilor, să fie propusă soluţia corespunzătoare.

Material lemnos confiscat

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ziua de 02.07.2014, ora 23.48, poliţiştii orşoveni l-au depistat pe M. I., de 22 ani, din comuna Maglavit, judeţul Dolj, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Cernei, din municipiul Orşova, transportând material lemnos.
Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că esenţa lemnului transportat, nu corespunde cu esenţa lemnului menţionată în avizul de însoţire a materialului lemnos, fapt pentru care în baza art. 19 alin. 1, lit. n, din Legea 171/2010, bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar cantitatea de 3,5 metri cubi, material lemnos, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată Ocolului Silvic Orşova.

IPJ Mehedinţi

Politica