sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Reabilitări termice cu bani europeni

588 de apartamente din Slatina vor primi finanţare pentru lucrări de creştere a eficienţei energetice. Banii sunt alocaţi prin Programul Operaţional Regional. Contractul de finanţare va fi semnat astăzi la Craiova de directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, şi de primarul Municipiului Slatina, Minel Prina.

Reabilitarea termică continuă în Slatina. Până acum am reabilitat blocuri din banii Consiliului Local, cu aportul Primăriei Slatina, prin programul ”Slatina – Oraş verde, oraş curat”, şi din bani accesaţi de la Comunitatea europeană. Am ajuns la aproape 50% blocuri reabilitate în Municipiu şi, cu sprijin de la Comisia Europeană, vrem să ajungem la 65% până la sfârşitul anului 2015. Avem depuse nouă cereri de finanţare prin fonduri europene, care însumează 97 blocuri. S-au semnat contractele pentru reabilitare a 13 blocuri aferente primelor două cereri, iar joi voi semna cea de-a treia cerere de finanţare care cuprinde 23 blocuri.
Minel Prina, primar Slatina

Proiectul, „Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe din Municipiul Slatina, pentru familii cu un venit mediu sub 350 Euro/lună (III)” are un buget total de 2.849.564,73 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 1.634.916,45 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lucrările de reabilitare termică a blocurilor vizate prin proiect vor consta în:
izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea ferestrelor şi uşilor exterioare existente, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, termo-hidroizolarea terasei şi termoizolarea terasei, acolo unde există şarpante izolarea termică a planşeului de peste subsol. Creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe din Municipiul Slatina se va asigura prin realizarea unor lucrări de intervenţie care să determine diminuarea costurilor energetice pentru încălzirea apartamentelor, în condiţiile asigurării şi menţinerii climatului interior, prin limitarea pierderilor de căldură către mediul exterior precum şi ameliorarea aspectului urbanistic al localităţii. Astfel, se creează premise pentru atingerea unor indicatori ce susţin obiectivele primordiale ale DMI 1.2  un număr de apartamente reabilitate pentru creşterea eficienţei energetice – 588 aprt / 23 blocuri şi o economie de energie termică – 2700 kWhm2an (0,171486 GWh/an).
Au transmis reprezentanţii ADR SV Oltenia

În cadrul axei prioritare 1, Domeniulul de Intervenţie 1.2 – Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe”,  Primăria Municipiului Slatina mai beneficiează de alte două contracte în valoare nerambursabilă de 5.794.358,37 lei.

Politica