sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Primarul comunei Bârca a trecut la cele veşnice

Comuna Bârca rămâne fără primar, după ce gospodarul-şef Marin Popa, cel care conducea destinele localităţii din 2012, a murit. Este al doilea primar al comunei care nu îşi duce mandatul la final, după ce, în 2006, un alt fost primar, Marin Gâdăr, a încetat din viaţă.

Cetăţenii comunei Bârca se vor prezenta, cel mai probabil în acest an, la urne, pentru a-şi alege primarul care să îi conducă pentru următorii doi ani. Asta din cauza faptului că gospodarul şef Marin Popa a încetat din viaţă, din cauza unor probleme medicale.
Popa se afla în scaunul de primar pentru al doilea mandat, consecutiv. Ultima perioadă a petrecut-o însă departe de primărie, tocmai din cauza problemelor de sănătate.

Interesant este faptul că în aceeaşi localitate, în anul 2006, un alt fost primar, Marin Gâdăr, şi-a pierdut viaţa, el suferind un infarct chiar în timpul unei şedinţe de consiliu local. La alegerile parţiale care au urmat, cel care a fost până de curând primar, Marin Popa, a pierdut la o diferenţă de 11 voturi în faţa unui alt contracandidat, Oprea Motoi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În umbra lui Adrian Păunescu

Sub mandatele sale, Marin Popa a inaugurat Liceul care poartă numele bunicului lui Adrian Păunescu (2010), şi a dat titulatura Casei de Cultură din localitate, în anul 2013, după marele poet.
De-a lungul timpului, în comunele doljene au mai avut loc astfel de evenimente nefericite.  Alţi doi primari în exerciţiu şi-au pierdut viaţa. În 2006, primarul comunei Seaca de Pădure, Ionel Popescu, suferea un atac cerebral în vreme ce la Cerăt, în 2007, fostul primar Grigore Burnea a decedat în urma unui incendiu care i-a cuprins locuinţa.
Legea spune că acolo unde un primar nu îşi mai poate exercita mandatul, din cauze naturale (îmbolnăvire sau deces), se vor organiza alegeri, dacă până la un nou exerciţiu electoral mai sunt mai mult de şase luni. Cum actualul mandat nu este decât la jumătate, cel mai probabil până la finele anului, la Bârca vor avea loc alegeri parţiale.

Politica