sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Pedeapsă redusă la apel pentru violatorul din Gângiova

Tânăr de 25 de ani din Gângiova, trimis în judecată pentru viol şi lipsire de libertate după ce a luat târâş, de pe stradă, o minoră de 14 ani din aceeaşi localitate, a dus-o la el acasă şi a violat-o, a fost condamnat, definitiv, marţi, de Curtea de Apel Craiova, la 10 ani de închisoare la care se adaugă un rest de pedeapsă de aproape 2 ani (mai exact 659 zile de închisoare) dintr-o altă condamnare. Asta după ce, în decembrie 2013, judecătorii Tribunalului Dolj îl condamnaseră la 18 ani de puşcărie.

Reamintim că, pe 22 mai 2013 se înregistra la Tribunalul Dolj dosarul în care Gheorghe Mihai Dudă, de 25 de ani, din comuna Gângiova, era trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru viol, lipsire de libertate, ameninţare şi distrugere. Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, care l-au trimis în judecată pe bărbat, totul s-a petrecut pe 23 aprilie 2013, însă victima a depus plângere câteva zile mai târziu, întrucât a fost în stare de şoc. Din cercetări şi din declaraţiile martorilor s-a stabilit că pe 23 aprilie, seara, victima, Daniela C., în vârstă de 14 ani, din Gîngiova, s-a întâlnit cu autorul, Gheorghe Mihai Dudă, de 25 de ani, în faţa unui bar din comună. Dudă i-a cerut fetei să meargă la el acasă, însă propunerea sa a fost refuzată, motiv pentru care cei doi s-au certat, întrucât fata îl mai refuzase şi altă dată. Daniela a încercat să scape de bărbat urcând în maşina unuia dintre tinerii cu care vorbea în faţa barului, ca să plece acasă.

Gheorghe Mihai Dudă a scos însă un cuţit şi l-a ameninţat pe şofer că îl omoară dacă pleacă cu ea, aşa că fata a coborât şi a pornit pe jos către casă. Autorul s-a luat după ea, a luat-o târâş şi a dus-o la locuinţa lui, unde a pornit muzica şi a violat-o pe fată. Aceasta a reuşit să fugă după ce bărbatul a adormit. Plângere a fost depusă abia pe 27 aprilie, astfel că oamenii legii au prezentat-o la Institutul de Medicină Legală Craiova, unde s-a confirmat că prezintă leziuni specifice violului, astfel că autorul a ajuns după gratii. Tânărul ameninţat cu cuţitul şi-a retras plângerea pe parcursul procesului, însă, ţinând seama că este şi recidivist, a primit, pe 12 decembrie 2013, de la Tribunalul Dolj, o pedeapsă totală de 18 ani închisoare (15 ani închisoare pentru fapta comisă la care instanţa a adăugat un spor de 3 ani închisoare). În plus, instanţa l-a obligat la plata sumei de 3000 lei către daune morale către partea vătămată şi la plata sumei de 1650 lei cheltuieli judiciare statului.
Inculpatul a declarat apel, iar Curtea de Apel Craiova l-a soluţionat marţi, 1 iulie a.c. Instanţa a admis apelul inculpatului şi i-a redus pedepasa la 10 ani de închisoare pentru viol şi lipsire de libertate, la care a adăugat restul de pedeapsă rămas neexecutat din condamnarea anterioară, primită în 2011, rezultând aproape 12 ani de puşcărie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Admite apelul declarat de inculpatul Dudă Gheorghe Mihail. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi rejudecând, contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea, aceea de 8 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 2 ani închisoare, inculpatul urmând să execute în total 10 ani închisoare. Revocă liberarea condiţionată şi dispune executarea restului de 659 zile închisoare rămas neexecutat din pedeapsa rezultată de 5 ani închisoare aplicată prin s. p. nr.89/06.05.2011 a Judecătoriei Segarcea definitivă prin d. p. nr.426/24.02.2012 a Curţii de Apel Craiova, alături de pedeapsa rezultată de 10 ani închisoare stabilită în prezenta cauză, inculpatul urmând a executa în total pedeapsa principală de 10 ani şi 659 zile închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reţinerii şi arestării preventive de la data de 27.04.2013 la zi. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică azi, 01.07.2014.
Se arată în încheierea de şedinţă a Curţii de Apel Craiova

Politica