vineri, octombrie 4, 2024

Ultima ora

Sport

Parlamentarii Palaşcă şi Cupă pleacă după Tăriceanu

Deputaţii liberali Viorel Palaşcă şi Ion Cupă au anunţat că pleacă din PNL la Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu. Fostul premier a dezvăluit încă un nume de deputat liberal mehedinţean care îl va urma: Mihai Stănişoară. Stănişoară nu a fost de găsit să confirme sau să infirme informaţia. Deputatul liberal de Mehedinţi Viorel Palaşcă a declarat, că intenţionează  să demisioneze din PNL şi să se înscrie în partidul pe care îl va înfiinţa Călin Popescu Tăriceanu, fiind nemulţumit de proiectul fuziunii PNL-PDL.

Îmi menţin poziţia de a fi împotriva fuziunii PNL-PDL, datorită votului primit în 2012, care a fost unul împotriva PDL. Nu înţeleg raţiunea pentru care se face această fuziune. Consider că nu va duce la o întărire a PNL şi a identităţii PNL, iar în aceste condiţii iau în calcul să plec din partid. Soluţia cea mai bună pentru România în momentul de faţă este ca preşedintele României să fie Călin Popescu Tăriceanu pentru că este un om cu o vastă experienţă politică.
A spus Viorel Palaşcă

El a precizat că va face anunţul plecării sale din PNL în aceste zile şi că se va afla lângă Tăriceanu în demersurile acestuia de înfiinţare a unui nou partid liberal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mă voi îndrepta spre formaţiunea politică autentic liberală propusă de domnul Călin Popescu Tăriceanu fiind convins că activitatea sa politică de-a lungul a 24 de ani, pusă în slujba liberalismului românesc, poate salva şi consolida principiile şi ideile liberale în România. Am încredere că noua construcţie politică pe care dânsul o va înfiinţa poate fi noua casă a tuturor celor care îmbrăţişează ideile şi principiile liberale. De asemeni, consider că România, după 24 de ani de la Revoluţie poate avea, pentru prima dată, un preşedinte liberal, în persoana domnului Călin Popescu Tăriceanu. Sunt convins că românii vor ţine cont de realizările majore şi de viaţa mai bună pe care au avut-o în perioada în care dânsul a fost prim ministru şi de bătălia fără compromisuri pe care a dus-o  împotriva lui Traian Băsescu şi a sistemului său clientelar.
A mai adăugat Viorel Palaşcă

Totodată, liberalul mehedinţean a spus că se aşteaptă ca mai mulţi membri ai Organizaţiei PNL Meheidnţi să se îndrepte către formaţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu.

Şi Cupă pleacă la Tăriceanu

Şi deputatul liberal Ion Cupă , mehedinţean de baştină însă parlamentar de Gorj, a anunţat că urmează să demisioneze din PNL, alăturându-se astfel altor şase parlamentari PNL, care resping fuziunea PNL-PDL, dar şi aderarea la PPE. Deputatul Ion Cupă a anunţat că demisionează din Partidul Naţional Liberal ca urmare a abandonării de către conducerea acestuia a identităţii politice, a istoriei, a tradiţiilor sale politice şi organizatorice.

Am decis ca să îmi depun demisia din Partidul Naţional Liberal. Este o decizie grea, însă ceea ce se întâmplă astăzi în PNL şi direcţia în care se îndreaptă partidul fac ca eu să nu mă mai regăsesc în acest partid. PNL, aşa cum îl ştim cu toţii nu mai există, după ce conducerea sa a decis abandonarea identităţii politice, a istoriei, a tradiţiilor sale politice şi organizatorice.
A declarat Cupă

Această manevră politică sinucigaşă îşi va arăta consecinţele pentru PNL în perioada următoare, în care cetăţenii vor fi cei care vor sancţiona aceste derapaje. Electoratul a mai sancţionat o dată deciziile luate de conducerea PNL, însă aceştia se pare că nu învaţă din erorile comise.
Mai spune Cupă

Deputatul a precizat că pleacă din PNL cu „un sentiment de amărăciune, în special după ultimul Congres, al cărui rezultat era deja stabilit”.

Jocurile au fost făcute cu privire la acest Congres de către cei din conducerea actuală pentru a ieşi cum le-a convenit lor.
Mai susţine deputatul liberal

Ion Cupă a aderat la Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu. Întrebat  recent în direct la o televiziune centrală  dacă şi deputatul liberal mehedinţean Mihai Stănişoară îl va urma, Tăriceanu a spus: «Da!».

Politica