miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

«Chiar el a spus cu mâna lui», spectacol – lectură la Teatrul Naţional «Marin Sorescu»

Naţionalul craiovean propune un nou spectacol, din seria spectacolelor lectură, Autorii sunt în sală. Mâine, pe 16 aprilie, de la ora 16.30, la sala “Ion D. Sîrbu” a TNC va fi prezentat spectacolul lectură “Chiar el a spus, cu mâna lui”, de Cornel Udrea, în regia lui Mircea Cornişteanu.
Din distribuţie fac parte VALENTIN MIHAIL, GENI MACSIM, RALUCA PĂUN, ADRIAN ANDONE, MONICA ARDELEANU.
Cornel Udrea s-a născut la data de 27 martie 1947,  în oraşul Gheorgheni, judeţul Harghita. A studiat la Facultatea de Filologie din Cluj şi a absolvit în anul 1969. Este şi redactor la Radio Cluj, pe lângă acest statut, Cornel Udrea este coordonator de programe de divertisment, teatru radiofonic şi spectacole cu public. Membru al Uniunii Scriitorilor din România. A publicat numeroase cărţi de teatru.

CUFĂRUL PANDOREI, Editura „Napoca Star”, 1997; TRANSSIBERIANUL DE FETEŞTI, Editura „Napoca Star”, 1997; LA PAS CU DELTAPLANUL, Editura „Napoca Star”, 1999; DUMINICA DE LUNI, Editura „Napoca Star”, 2001; SALINA DE CĂRBUNI, Editura „Napoca Star”, 2002; REPUBLICA VALENTIN, Editura „Napoca Star”, 2003; ROMÂNIE DRAGĂ, ELVEŢIA MEA, Editura „Napoca Star”, 2003; S-A ÎNTÂMPLAT IERI, Editura „Napoca Star”, 2003; CU FAŢA LA PERETE, Editura „ Napoca Star”, 2004; CU SPATELE LA SCENĂ, Editura „VIANDART”, 2004; AMINTEŞTE-MI SĂ TE UIT, Editura “VIANDART”, 2005; CU PEŞTELE ÎN LESĂ, Editura “Napoca Star”, 2006; FERICIŢI CU PROCURĂ, Editura “Grinta”, 2007; RASPUTINERIA, Editura “Viandart”, 2007.

În afara teatrului scrie şi publică (peste 50 de cărţi) poezie, proză umoristică, eseu.
“Autorii sunt în sală” este un proiect menit să încurajeze dramaturgia contemporană românească, din dorinţa de a sensibiliza regizorii aflaţi în căutare de texte valoroase, precum şi de a atrage publicul către creaţia dramatică autohtonă.  Proiectul este destinat prezentării în premieră pe ţară a unor texte din dramaturgia originală românească a ultimilor ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica