sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Vă invităm la sport!

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj se ocupă de promovarea sportului în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean din Craiova şi cluburile sportive prin proiectul “Vă invităm la sport”. Au iniţiat acest proiect prin care vor merge la şcoli şi vor îndemna copii să se angreneze în practicarea unor sporturi atât pentru recreere, mişcare cât şi pentru a-i coopta pe tinerii doritori care îşi doresc să realizeze sport de performanţă. Mai multe categorii de sporturi sunt puse la dispoziţie celor interesaţi precum atletism, scrimă, tenis, table, volei, ciclism, dans sportiv, baschet, fotbal, paraşutism, badminton.

Este o acţiune masivă de promovare în şcolile craiovene, am pregătit o ofertă sportivă pentru copii craioveni, am făcut o situaţie cu cluburile existente unde pot să practice diverse sporturi, avem 37 cluburi şi 25 de ramuri sportive înscrise. Oferta este destul de bogată, noi sperăm prin aceste acţiuni să atragem cât mai mulţi copii să se iniţieze în diverse sporturi şi de ce nu să selectăm viitori sportivi de performanţă.
A declarat Alina Ionescu, director DJST

Prima acţiune din cadrul proiectului va începe astăzi la Şcoala Generală nr. 24 – Sf. Gheorghe.  Sportivi de performanţă din Craiova vor participa la eveniment şi le vor povesti din experienţele personale ceea ce implică viaţa de sportiv.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ca şi acţiuni de promovare vom începe de mâine(nr.azi), la şcoala 24, o acţiune la care vor participa şi copii de la Grădiniţa cu Poveşti, 200 de copii participă la acţiunea de mâine, vom participa împreună cu sportivi de performanţă care vor vorbi copiilor despre ce înseamnă viaţa de sportiv, de ce este bine să practice sporturi, vom organiza o serie de jocuri, să-i atragem către această zonă, vor fi alături de noi baschetbalişti, voleibalişti, Dora  Mustăţea, campioană la box, de la CSM, Cosmin şi Ileana Sorescu, atleţi şi campioni naţionali, încercăm să aducem aceşti sportivi în faţa copiilor pentru a le oferi un exemplu şi a le arăta că poţi să faci performanţă în Craiova şi de asemenea încercăm o promovare a sportivilor pe care îi avem, care depun eforturi extraordinare.
A spus Alina Ionescu, director DJST

Cea de-a doua acţiune se va desfăşura pe data de 10 aprilie 2014, la Şcoala Generală nr. 39 –  Nicolae Bălcescu. Acţiunile vor continua după vacanţa de Paşte şi în restul şcolilor.

Standuri de informare sportivă în 30 şcoli

Am pregătit standuri, dorim să le amplasăm în şcolile din Craiova, în 30 unităţi şcolare şi le vom stabili în funcţie de numărul de elevi şi încercăm să acoperim o zonă cât mai largă şi cartiere mai multe, vor fi puse la intrarea elevilor, vor cuprinde informaţii cu locurile unde pot să practice sport dar şi alte informaţii legate de clubul în care doresc să promoveze, vom face afişajul în fiecare luni, tot ce înseamnă informaţie de sport se vor găsi în pliante, informaţia le va fi în acest fel mai la îndemână, toate activităţile sportive care se vor derula în săptămâna respectivă se găsesc acolo.
A declarat Alina Ionescu, director DJST

Priorităţile şi direcţiile de acţiune pentru anul 2014 ale DJTS sunt cultură şi educaţie nonformală, sănătate, sport şi recreere, participare şi voluntariat, muncă şi antreprenoriat.

Politica