sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Şomajul în scădere uşoară la Mehedinţi

La data de 31.03.2014 rata şomajului in judeţul Mehedinţi a fost de 10,34 %  .
La sfârşitul lunii martie 2014, în evidenţele AJOFM Mehedinţi erau înregistraţi un număr total de 12.407 şomeri, determinând o rată a şomajului în judeţul nostru de 10,34 % .Din totalul de 12.407 şomeri înregistraţi (din care 4.827 femei), 3.123 sunt şomeri indemnizaţi ( 25,17%), iar 9.284 şomeri neindemnizaţi ( 74,83%) .
Comparativ cu sfârşitul lunii februarie 2014, când rata şomajului a fost de 11,02 %, se constată o scădere a acesteia cu 0,68 % la sfârşitul lunii martie 2014, datorată faptului că în această lună au fost încadraţi în muncă un număr foarte mare de şomeri (1.004 persoane) indemnizaţi şi neindemnizaţi, înregistraţi în evidenţele AJOFM Mehedinţi . În funcţie de mediul de provenienţă, structura numărului de şomeri înregistraţi în evidenţele instituţiei noastre se prezintă astfel: şomeri cu domiciliul în mediul urban, 2.923 persoane ( 23,56%); şomeri cu domiciliul în mediul rural,  9.484 persoane ( 76,44%).

În data de 25.04.2014, vineri, începând cu ora 9.30, instituţia noastră va organiza Bursa Generală a Locurilor de Muncă, la sediul Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor din  Drobeta Turnu Severin, strada Serpentina Roşiori nr. 1, acţiune menită de a pune faţă în faţă angajatorii cu solicitanţii de locuri de muncă, scopul final urmărit fiind acela ca un număr cât mai mare de persoane să poată găsi un loc de muncă corespunzător pregătirii loc profesionale.
De asemenea, funcţie de locurile de muncă ce vor fi depistate, se încearcă organizarea de burse ale locurilor de muncă şi la punctele noastre de lucru din Orşova, Strehaia, Baia de Aramă, Vânju Mare şi Cujmir. Salariaţii AJOFM Mehedinţi au început acţiunile de contactare a agenţilor economici, în vederea identificării locurilor de muncă vacante, într-un număr cât mai mare şi din diferite domenii de activitate . La acest târg de locuri de muncă sunt aşteptate să participe toate persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă, având astfel posibilitatea de a se întâlni direct cu agenţii economici.

În contextual socio-economic actual, în care criza economică a afectat puternic judeţul, angajatorii care au locuri de munca vacante sunt rugaţi să participe la această bursă a locurilor de muncă din judeţul Mehedinţi. Informaţii suplimentare privind modul de organizare şi defăşurare a acesteia pot fi obţinue de la sediul instituţiei noastre din Drobeta Turnu Severin, bd Carol I nr. 3, etaj 2, camera 30, unde se pot depune şi ofertele privind locurile de muncă vacante care vor fi oferite în cadrul acestui târg de locuri de muncă.
A declarat directorul AJOFM Mehedinţi Eva Agneta Clement Grandt

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica