Peştele Pangasius – alimentul otravă

Redactia
3 Min Read

Peştele Pangasius provine din Vietnam şi este crescut de-a lungul râului Mekong, un râu poluat şi infectat cu bacterii şi otrăvuri. Acest lucru a fost recent mediatizat. Mediul din care provine peştele Pangasius i-a speriat pe cei care obişnuiau să consume acest aliment.

Faptul că se hrăneşte cu peşti morţi nu este o noutate pentru mine, eu ştiu că acest peşte este răpitor şi prin urmare toţi peştii răpitori mănâncă alţi peşti. Dar când am aflat că trăieşte în ape poluate cu otrăvuri şi bacterii încep să fiu puţin speriat. Nu cred că îl voi mai consuma.
A spus Cristi, 51 ani

Eu ştiam despre acest peşte că nu e sănătos, dar auzisem doar zvonuri, nu mă gândeam că este chiar atât de toxic, cu siguranţă nu îl voi mai cumpăra, este în joc sănătatea mea şi a familiei mele. Chiar dacă îl cumpărăm că era mai ieftin faţă de alte tipuri de peşte, prefer să mă lipsesc de el, mai bine mănânc cartofi prăjiţi decât stricăciuni.
A declarat Irina, 44 ani

Aceşti peşti sunt hrăniţi deseori cu hormoni proveniţi din urină deshidratată, deoarece s-a constatat că astfel cresc mai repede şi carnea lor devine mai moale. În ciuda acestui aspect, există şi persoane care nu se sfiesc la auzul acestor veşti.

Sincer, mie nu îmi plăcea nici înainte, mi se părea fără gust, dar chiar dacă este injectat cu urină, nu mi se pare un lucru ieşit din comun, oricum se elimină, dar faptul că este toxic sunt puţin susceptibil, nu cred că este chiar otravă cum se zice.
A afirmat Răzvan,25 ani

Sunt şi persoane care nu dau crezare acestor informaţii privind calitatea peştelui Pangasius.

Nu cred că este otrăvit cum anunţă ei,dacă era aşa cred că era interzis de pe piaţă şi până acum nu am auzit nimic că l-ar interzice.Oricum nu se află printre preferatele mele,doar că îl cumpărăm pentru că era într-adevăr mai ieftin,nu avea oase şi la gust era bunicel, nu era delicatesă, dar nici de aruncat.
A declarat Eugen Costăchescu,55 ani

Share This Article