Peste 150 de câini și pisici ținuți înghesuiți, în nămol și excremente, au fost găsiți de polițiști într-un adăpost neautorizat din Bulzești. Femeia care îl deține, o craioveancă de 52 ani, a fost amendată. Cel mai probabil a vrut să salveze animalele de pe stradă, însă nu s-a mai gândit dacă le poate asigura condiții bune de trai. 31 de câini și pisici au fost duși deja într-un alt adăpost.
„În ziua de 12 decembrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat activități pentru verificărea respectării condițiilor de bunăstare a animalelor. Astfel, polițiștii s-au deplasat în comuna Bulzeşti, sat Seculești, unde, în extravilanul localității, a fost identificat un adăpost canin, neautorizat deținut de o femeie, de 52 de ani, din Craiova. La fața locului, polițiștii au constatat ca adăpostul este reprezentat de o parcelă de teren, neîmprejmuită, pe care au fost amplasate 63 de țarcuri, confecționate din plasă de sârmă, în fiecare țarc fiind adăpostite între 1- 9 exemplare canine de diferite talii, majoritatea fiind de rasă comună. De asemenea, s-a stabilit că țarcurile nu beneficiază de pardoseală, în interiorul lor nefiind amplasate cuști suficiente pentru toate animalele. Totodată, într-unul dintre țarcuri, poliţiştii au constatat că erau aproximativ 25 de exemplare feline.
Procedând la inventarierea animalelor, polițiștii au identificat 143 de exemplare canine, care nu beneficiază de un adăpost corespunzător, animalele fiind expuse intemperiilor, în majoritatea țarcurilor nefiind condiții corespunzătoare. Având în vedere condițiile în care sunt adăpostite animalele, precum şi starea de întreținere necorespunzătoare, polițiștii au stabilit faptul că pentru de 21 de exemplare canine și 10 exemplare feline se impune emiterea unui ordin de plasare în adăpost, animalele fiind încredințate unei asociații care oferă servicii de adăpostire a animalelor care fac obiectul unui ordin de plasare în adăpost. Totodată, având în vedere aspectele constatate, femeia care deține adăpostul a fost sancționată contravențional, conform Legii 205/2004 cu amendă în valoare de 3000 de lei și conform OUG 155/2001 și OUG55/2002, cu avertisment”, a declarat agent șef de poliție Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.
Acum se încearcă găsirea unor adăposturi și pentru celelalte animale.