luni, noiembrie 18, 2024

Ultima ora

Sport

„Secretul insulei Pin-Up” – o călătorie cinematografică între vis și realitate

Pe 22 noiembrie, cinematografele din România vor găzdui avanpremiera unui film unic, „Secretul insulei Pin-Up”, o producție care redefinește granițele dintre realitate și fantezie.

Filmul este o veritabilă terapie psihodinamică, o experiență ce te poartă într-un vis pe care nu ți-l amintești, dar care te marchează profund.În centrul poveștii se află Alessia, „o fată mică într-o lume mare”, a cărei viață este devastată de singurătate după pierderea familiei.

Ea se trezește închisă într-o fabrică abandonată – fosta uzină AZO Mureș (sau Azo – unica marcă de materiale fotosensibile din România), transformată în 2017 într-un platou de filmare spectaculos –  și descoperă că este aleasă de misterioasa Organizație Pin-Up pentru a salva omenirea de un virus letal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru a ieși din această fabrică și a-și îndeplini misiunea, Alessia, trebuie să formeze o echipă, să descifreze o cheie criptată și să finalizeze o serie de provocări. Numele protagonistei nu este întâmplător. Alessia, the chosen one, în rolul ei este româncă.Cu influențe din universul lui Alice în Țara Minunilor, filmul poate fi considerat o călătorie printr-o lume stranie și enigmatică, un amestec fascinant de aventură, simbolism și introspecție, reușind să surprindă atât frumusețea fragilă a umanității, cât și forța de a renaște din haos. Sugerează un dialog introspectiv sau metaforic, ceea ce întărește ideea unei căutări interioare sau a unui proces psihologic. Atmosfera generală îmbină elemente de realism și oniric, conturând un spațiu al terapiei și al descoperirii de sine.

„E un film de descoperit, un film care are multe simboluri legate de terapie. Scenariul a fost scris cu terapeuți lângă, adică s-a scris textul inițial și fiecare dialog a fost analizat de către 3 psihologi; acolo unde trebuia să se transmită un mesaj terapeutic, aceștia i-au propus scenaristului, care este și regizorul, exact textul respectiv; așa a ajuns acest film să fie considerat de către psihologi primul nivel de conștientizare”, a declarat producătorul filmului, Ovidiu Vasu.

„Alecs a reușit să transmită un mesaj pentru trei categorii de public: o categorie de public mai tânăr care urmărește ca într-un joc pașii, a doua categorie este publicul specialist în psihologie, și mulțumesc la Dumnezeu că am trecut de asta, adică l-au văzut în proiecție tehnică înainte vreo 20 și ceva de psihologi și ei au pus ștampila pentru conștientizare și e perfect corect ca și tratament psihologic la primul nivel; și al treilea public este un mesaj dual, un mesaj universal care se duce într-o anumită profunzime legată și de genom, de toate națiile reprezentate”, a continuat Ovidiu Vasu.

Nu ratați această incursiune într-o lume unde nimic nu este ceea ce pare, iar fiecare detaliu ascunde o poveste.

Un film revoluționar, inspirat din viața celor care s-au implicat în producerea lui, un film ce deschide noi orizonturi atât pentru cinematografia românească, cât și pentru cea mondială, fiind premiat pentru design în străinătate, la ediția 49 a Boston Sci-fi, cel mai longeviv festival de gen din SUA.

Politica