duminică, decembrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Diana Șoșoacă și Luis Lazarus, respinși de partidul german de extremă dreaptă AFD

Diana Șoșoacă și Luis Lazarus, cei doi europarlamentari SOS, nu au fost primiți în grupul Suveraniști din Parlamentul European, la care au încercat să adere din cauza opoziției partidului german de exremă dreaptă Alternative fur Deutschland (AfD), au declarat pentru G4Media.ro surse de la Bruxelles. Informația a fost confirmată pentru G4Media.ro de europarlamentarul AfD Cristine Andreson.

”Am avut o discuție cu cei de la SOS și am luat decizia în unanimitate să nu îi primim în grup. Aș prefera să nu discut motivele respingerii”, a declarat Anderson.

Comitetul Naţional al S.O.S. România a decis, marți, în unanimitate, aderarea formaţiunii la Grupul „Suveraniştii” din Parlamentul European prin cei doi europarlamentari ai partidului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cazul în care nu vor fi primiți în nici un grup din PE, cei doi eurparlamentari SOS, Șoșoacă și Lazarus, vor activa ca neafiliați și nu vor avea nici o putere de negociere în legislativul de la Bruxelles.

Diana Șoșoacă participă frecvent la evenimente organizate de ambasada Rusiei. Șoșoacă a susținut constant poziția Rusiei în ieșirile sale publice și în discursurile sale din Parlament. Ea a depus și un proiect de lege care cerea anexarea unor teritorii din Ucraina, proiect respins rapid de Parlament.

Publicația Euractiv a scris pe data de 25 iunie că  trei dintre aceste partide candidate urmează să fie „verificate încă o dată”. AfD urma să stabilească dacă o asociere cu mișcarea prietenoasă cu Rusia maghiară Mișcarea Patria Noastră și naționalistă SOS România este fezabilă, în timp ce mișcarea extremistă Republica din Slovacia va fi, de asemenea, analizată.

Se teme că „sunt incontrolabili”, a declarat o sursă de la Bruxelles pentru Euractiv.

Euractiv a scris acum două zile că delegația AfD, condusă de René Aust, a decis să nu meargă până la capăt cu planul lor de a anunța un nou grup parlamentar, planificat inițial pentru sfârșitul săptămânii.

Problema formării propriului grup parlamentar este de așteptat să fie discutată la conferința partidului federal din weekend. Decizia finală va fi luată, probabil, atunci când delegația UE a AfD se va reuni din nou pe
marți (2 iulie).

Pentru a fi înregistrat la timp înainte de prima ședință plenară a Parlamentului European și de a beneficia de o sumă importantă pentru comunicare și activități parlamentare, un nou grup trebuie să fie anunțat până joia viitoare, 4 iulie.

Partidul german de extremă dreapta AfD a încercat să își formeze propriul grup în Parlamentul European după ce a fost exclus din grupul de extremă-dreapta ID, dominat în prezent de gruparea franceză Rassemblement National.

Euractiv scrie că AFD intenționează acum să examineze mai întâi unii dintre potențialii membri ai viitorului grup, deoarece unii elemente ale partidului se tem să fie asociate cu o imagine extremistă pe care o atașează
altor partide din Parlament, în timp ce ei doresc să se debaraseze de a lor.

Mai multe surse AfD au explicat că grupul ar fi putut fi format conform planului din punct de vedere tehnic, deoarece lista de candidați stabilită a îndeplinit cerința de a reuni 23 deputați din șapte țări diferite.

Pentru un partid care este investigat de serviciul de informații interne pentru a defini dacă este o mișcare extremistă confirmată, decizia de a se alia cu unii dintre cei mai naționaliști extremiști din Parlamentul European stânjenește o parte din AfD.

În plus, trebuie făcută o alegere între asumarea statutului de partid neafiliat în Parlamentul European, împingându-l și mai mult în izolare, sau riscul de a fi asociat cu un grup de partide cu opinii naționaliste marginale, de care extrema dreaptă din Germania ar dori să stea departe, mai notează Euractiv.

Politica