A distrus păcănelele dintr-un cazino, după ce a pierdut un milion de euro

Jurnalul Olteniei
3 Min Read

Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce distrus șase aparate de păcănele dintr-un cazino.

Evenimentul a avut loc miercuri, în jurul orei 10:00, atunci când polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Secția 17 Poliție au fost sesizați, prin plângere penală, de către reprezentantul cazinoului de la Mariott.

Polițiștii ajunși la fața locului au identificat bărbatul în cauză și au demarat investigațiile, scrie romaniatv.net

Se efectuează cercetări de către Secția 17 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

Jocurile de noroc reprezintă o industrie care atrage tot mai mulţi adepţi. În România sunt mai bine de un milion şi jumătate de dependenţi de jocuri de noroc care pariază, în fiecare zi, cel puţin 1 milion de euro. În toată ţara sunt peste 70 de mii de astfel de aparate şi 30 de mii de săli de jocuri de noroc.

În faţa unui număr atât de mare de dependenţi, politicienii vor să modifice regulile de joc ale acestei industrii. O iniţiativă legislativă aprobată de Senat prevede obligativitatea unui registru comun în care să fie trecuţi toţi cei care cer să nu mai fie primiţi să joace. „Aşa cum se întâmplă peste tot în lume, sunt persoane care cer să nu li se mai permită accesul în sălile de jocuri de noroc pentru că sunt dependente. Există cazul minorilor care intră în astfel de săli de joc şi unii dintre ei devin dependenţi şi vulnerabili”, declară Florin Roman, iniţiator.

Reprezentanţii operatorilor de jocuri de noroc nu privesc, însă, cu ochi buni propunerea. „Un astfel de proiect nu face decât să intrăm în paradigma fructului oprit. Nu rezolvi problema jucătorului, ci doar îi interzici să participe la anumite jocuri. Dar după ce trece perioada, se linişteşte, are o recădere şi va dori să joace din nou. Iar dacă vreau să joc, am unde să joc. În România sau în afară”, crede Liviu Popovici, preşedinte asociaţie jocuri de noroc.

În 2015, Guvernul a obligat piaţa jocurilor de noroc să creeze un fond din care să fie create programe de sprijin pentru dependenţi. Anual, pentru fiecare licenţă, firmele plătesc între 1.000 şi 6.000 de euro. Banii s-au strâns însă zac nefolosiţi. Industria, per total, este una profitabilă pentru stat care primeşte taxe şi impozite de peste 1 miliard de euro în fiecare an.

Foto: captură video

Distribuie acest articol