Conflictul dintre Rusia și Ucraina a degenerat, astfel că populația poate să se aștepte la orice, chiar și la faptul că poate izbucni Al Treilea Război Mondial. Într-un astfel de caz, instinctul nostru de supravieţuire ne spune că trebuie să găsim un loc sigur pentru a ne adăposti. Astfel locuri există în mai multe ţări de pe Glob.
Elveţia – Elveţia este recunoscută în toată lumea pentru poziţia ei neutră, chiar dacă este un stat foarte bine înarmat. În cazul în care ar putea izbucni un conflict, refugiaţii s-ar putea adăposti în Alpii Elveţieni.
Tuvalu – Statul insular se află într-o zonă izolată din Oceanul Pacific. Din cauza populaţiei sale foarte reduse şi a lipsei unor resurse naturale semnificative, Tuvalu nu reprezintă o ameninţare pentru ţările vecine.
Noua Zeelandă – Este unul dintre cele mai dezvoltate state din lume. La fel ca Elveţia, Noua Zeelandă are un relief alpin bogat, care poate servi drept adăpost refugiaţilor de război.
Bhutan – Teritoriul statului Bhutan este înconjurat de Munţii Himalaya, care pot oferi adăpost în caz de conflict. Începând cu anul 1971, moment în care aderă la ONU, ţara a adoptat o poziţie neutră, asemănătoare Elveţiei.
Chile – Este una dintre cele mai prospere ţări de pe continentul sud-american. Teritoriul statului cilian este înconjurat la graniţe de Munţii Anzi.
Islanda – Islanda este cunoscută ca fiind una dintre cele mai paşnice ţări din lume. Statul islandez nu are graniţă cu nicio ţară, iar relieful său înalt poate permite adăpostirea unor refugiaţi.
Irlanda – Deşi este o ţară dezvoltată, Irlanda nu are legături strânse cu niciun stat ce ar putea fi angrenat într-un conflict de amploare mondială. Mai mult decât atât, Irlanda are o tradiţie îndelungată de neutralitate militară.
Fiji – Statul insular este localizat în Oceanul Pacific, nefiind, astfel, o ameninţare pentru alte naţiuni. Mai mult decât atât, Fiji are o populaţie redusă şi resurse naturale care nu reprezintă interes pentru posibilii inamici.