Întâlnire importantă la şcoala profesorului Nănuţi din Severin

Redactia
3 Min Read

Vineri, 15 aprilie 2016, din iniţiativa profesorului Ion Nănuţi, directorul general al Fundaţiei ,,Gheorghe Ţiţeica” din Drobeta Turnu Severin a avut loc o întâlnire între Confederaţia Sindicatelor Democratice din România -Uniunea Teritorială Mehedinţi , preşedinte prof. Mihai Dima, Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România – Frăţia, preşedinte Costică Screciu, Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământ Mehedinţi, preşedinte profesor Ion Zoican şi SamostalnihSindikatZanatstva, Usluga, I PreduzetnistvaSrbije, Preşedinte MitarKostic.

Scopul întâlnirii a fost reluarea relaţiilor dintre aceste sindicate şi stabilirea unor posibilităţi de colaborare în domeniul educaţiei, culturii, sportului şi economiei. Se doreşte o colaborare între firme de producţie din cele două zone Majdanpek-Negotin-Bor-Kladovo-Zajcar şi Mehedinţi . Se ştie că în trecut între cele două zone de pe malurile Dunării au existat relaţii de prietenie, bună vecinătate şi schimburi în toate domeniile de interes. CNSLR- Frăţia se va ocupa de găsirea unor firme producătoare de bunuri materiale care să intre într-o colaborare cu firme similare din Republica Serbia.Uniunea sindicatelor din învăţământ va stabili, în urma unor întâlniri cu partenerii sârbi, programul schimburilor culturale, sportive şi ştiinţifice între şcoli din zonele amintite. Deja în cadrul Şcolii Postliceale Sanitare ,,Gheorghe Ţiţeica” din Drobeta Turnu Severin , începând cu anul şcolar 2011-2012 frecventează cursurile tineri sârbi care se califică în specializările asistent medical generalist, asistent medical de farmacie, asistent medical de laborator şi asistent medical balneofiziokinetoterapie şi recuperare.

O bună parte dintre aceşti absolvenţi lucrează în Serbia sau în ţările din Uniunea Europeană. Diploma conferită de Şcoala Postliceală Sanitară ,,Gheorghe Ţiţeica”este recunoscută în comunitatea europeană, şcoala funcţionând după o curriculă care respectă standardele impuse de UE.Noi i-am ajutat şcolarizându-i şi obţinând aprobarea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Departamentul Românilor de Pretutindeni, ca aceşti tineri de origine română să plătească taxe de şcolarizare la nivelul românilor, nu în regim de cetăţeni străini.

Pentru recrutarea tinerilor din Serbia am fost ajutaţi de liderii sindicatelor prin intermediul domnilor Melenkovic Dorde şi Sarovic Nikola.,,Întâlnirea a decurs într-o atmosferă de respect reciproc, bună înţelegere şi toţi au fost încântaţi de organizarea întâlnirii. De asemenea cei 7 delegaţi din Serbia şi 5 din România au apreciat ideea de a colabora într-un mod cât mai concret şi periodic să aibă loc întâlniri pentru stabilirea strategiilor şi evaluarea realizărilor”, a declarat directorul general al Fundaţiei ,,Gheorghe Ţiţeica” profesorul Ion Nănuţi.

 

Distribuie acest articol