Ca urmare a acestor activităţi poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase şi a altor investigaţii desfăşurate de specialişti au fost constatate 221 infracţiuni, dintre acestea 142 fiind la nerespectarea regimul armelor şi muniţiilor, alte 41 la regimul materialelor explozive, iar 27 pe linie de braconaj.
În anul 2015, poliţiştii serviciului au dispus indisponibilizarea a 100 arme, 1.850 cartușe, 3940 kg. articole pirotehnice, dar şi 225 kg substanţe toxice pentru protecţia plantelor. De precizat este şi faptul că, în urma neregulilor constatate, poliţiştii doljeni au anulat şi suspendat dreptul de deţinere, port şi folosire a unor arme şi muniţii, letale sau neletale, la peste 150 de persoane.
Ca urmare a modificarii Legii 295/2004 privind regimul armelor şi munitiilor precizam faptul ca detinatorii de arme neletale supuse autorizarii în momentul în care se prezintă la prelungirea valabilităţii permisului de armă trebuie sa faca dovada şi a absolvirii unor cursuri de iniţiere pe linie de arme şi muniţii. Acest lucru este valabil şi pentru cei care doresc să achizitioneze si sa devina detinatori de arme, mai exact la prima autorizare este necesar acest curs de initiere. De asemenea, detinatorii unor astfel de arme nu mai au dreptul sa detina mai mult de 25 de cartuse.
Precizam si faptul ca toti detinatorii de arme vor fi notificati de catre politisti cu cel putin 6 luni înainte de expirarea valabilitatii permisului de arma, iar persoanele care nu se prezinta, în termen de 5 ani de la elibaerarea permisiului de arma sau ultima prelungire a valabilitatii acestuia, savarsesc infractiunea prevazuta de art 342, alin 6 Cod Penal.