19 noiembrie, Ziua Bărbaților

Redactia
2 Min Read

Deputații se simțeau discriminați și astfel au votat astăzi, o lege prin care ziua de 8 Martie este declarată Ziua Femeii şi cea de 19 noiembrie, Ziua Bărbaţilor, aleşii susţinând că "sărbătoriea celor două zile este un prilej de a îmbunătăţii relaţiile dintre sexe" şi de a promova "modele masculine pozitive", nu doar vedete.

Legea a fost adoptată cu 204 „pentru”, 16 „împotrivă” şi 63 abţineri şi va fi trimisă preşedintelui Klaus Iohanni spre promulgare.

Potrivit propunerii legislative iniţiate de cinci senatori de la PSD şi PNL, autorităţile administraţiei publice pot organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi acestor zile, iar Televiziunea Publică şi Societatea Română de Radiodifuziune vor putea include în programele lor „emisiuni dedicate promovării drepturilor femeii sau, după caz, drepturilor bărbaţilor”.

Potrivit Raportului Comisiei pentru egalitate de sexe din Camera Deputaţilor, propunerea legislativă „are ca scop eliminarea discriminării dintre femei şi bărbaţi şi creşterea gradului de conştienţizare prin concilierea vieţii de familie cu cea personală. Sărbătoriea celor două zile este un prilej de a îmbunătăţii relaţiile dintre sexe”. Membrii Comisiei pentru egalitate de şanse mai susţin că „Ziua femeii nu trebuie confundată cu cea a mamei şi ziua bărbatului cu cea a tatălui”.

Potrivit iniţiatorilor instituirea Zilei Internaţionale a Bărbaţilor are ca scop ţi promovarea modelelor pozitive de sex masculin, „nu doar vedete de cinema şi bărbaţi din sport, dar, oameni de zi cu zi din clasa de lucru care trăiesc vieţi decente, cinstit”.

De asemenea, un alt argument este nevoia de a discuta despre sănătăţii bărbaţilor şi bunăstarea socială, emoţională, fizică şi spirituală, pentru a evidenţia discriminarea împotriva bărbaţilor, în domeniile serviciilor sociale.

sursă:mediafax.ro

Distribuie acest articol