După Gabriel Oprea şi Tiberiu Niţu, mai urmează oare cineva? Procurorii DNA caută. Şi vor identifica, cu siguranţă, o a treia persoană. Pentru a fi grup criminal organizat. Nu este de glumă. Gabriel Oprea a fost viceprim-ministru, ministru de Interne şi fost-viitor prim-ministru. Iar Tiberiu Niţu este ditamai procurorul general al României. Şi revoluţionar. Cu patalama. Războiul parchetelor este în toi.
Întreaga presă titrează: ”Este un caz fără precedent”. Pe bună dreptate. Doamna Laura Codruţa Kovesi nu este procuror general al statului. Nu mai este. Ea este şefa DNA. Din această poziţie l-a prins, în offside, pe procurorul general. Pe Tiberiu Niţu. Cum? Simplu. Acesta a beneficiat de faimoasele coloane de însoţire. La fel ca un preşedinte de stat. Sau ca un prim-ministru. Această facilitate necuvenită, susţine DNA, că i-ar fi fost acordată de Gabriel Oprea, atunci când acesta era ministru de Interne. Şi împărţea favoruri. În stânga şi în dreapta. Mai ales în stânga. Doamna Laura Codruţa Kovesi a pus chiar mâna pe o patalama. Pe un protocol încheiat în acest scop între Ministerul de Interne, ministru fiind Oprea, şi Parchetul General.
În acest fel este de presupus că procurorul general i-a rămas îndatorat lui Gabriel Oprea. Să ne mai mirăm, în aceste condiţii, că până de curând, întreaga ţară vuia în sensul că Oprea făcea şi desfăcea dosare penale. Şi că în felul acesta îşi îngroşa rândurile partidului. Utilizând zăhărelul şi biciul. Adică, folosindu-se de parteneriatul său cu procurorul general Tiberiu Niţu.
Un Tiberiu Niţu care este şi revoluţionar. Cu diplomă. Şi cu avantaje. Pretinde că a fost militar şi că, în această calitate, a apărat televiziunea. Aşa o fi! Dar a apărat-o la ordin. Nu a fost un voluntar. Nu a fost vreun student care să pună mâna pe armă şi să-şi rişte viaţa, luptându-se cu “teroriştii”. Cândva, mai târziu, cum singur mărturiseşte într-un interviu publicat într-un ziar naţional, el călătorea între două localităţi, cu trenul, şi a observat cum colegii săi de compartiment prezintă la control, nu biletul, ci legitimaţia. Şi, interesându-se, a aflat că aceştia sunt colegii domniei sale. De revoluţie. Care după ce au râs de el cum că este fraier şi plăteşte pentru călătoria cu trenul, l-au învăţat cum să procedeze. Şi Tiberiu Niţu a devenit, cum spuneam, revoluţionar. Luându-şi, în această calitate, drepturile.
În ceea ce îl priveşte pe domnul Gabriel Oprea, domnia sa mai are pe cap şi moartea poliţistului. De la care a pornit tot tărăboiul. În plus, ce constată doamna Kovesi? Că domnul Oprea, în zece luni, a făcut în medie cam cinci preumblări pe zi cu antemergători. Mai mult decât preşedintele României şi prim-ministrul la un loc. Cam de două ori mai mult. Cu costurile aferente. Şi neavând acest drept. Acuzaţia este că ar fi vorba de un mare abuz. Dar un abuz la care au participat şi au consimţit să o facă mulţi dintre subordonaţii domniei sale din Ministerul de Interne.
Şi, iată cum, din joben, poate să apară al treilea anchetat penal. Ca să iasă grupul.
Domnul Tiberiu Niţu, aşa cum este de aşteptat, va lăsa postul vacant. Înainte de termen. Ceea ce înseamnă că, deja, în culise, mari păpuşari au făcut manevrele pentru înlocuirea sa. Cu cine? Vom află curând. Cred că şi la UNPR, pe sub masă, cuţitele au fost scoase. Şi ascuţite bine.
Vrem nu vrem, tot acest uriaş scandal modelează şi viaţă politică. Nu numai fiindcă este un an electoral. Dar şi fiindcă Guvernul birocratico-tehnocratic se va mişca mai lejer în condiţiile în care, fiecare partid în parte, dintre cele care ar putea să-i creeze greutăţi, se confruntă cu propriile probleme. Propriile crize. Această disipare a forţei partidelor politice face şi mai vulnerabil Parlamentul. Guvernul, dar mai ales Preşedinţia, ca principal factor de stabilitate, câştigă influenţă. Ca să vezi unde poate duce războiul parchetelor!