sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Bani din jocuri de noroc ilegale, spălaţi prin tranzacţii cu terenuri şi apartamente

Poliţia Română a efectuat, miercuri, 45 de percheziţii la reprezentanţi legali ai unei societăţi comerciale, bănuiţi că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 150.000 de euro, prin folosirea de mijloace de joc tip slot – machine, fără autorizaţii şi licenţă pentru organizarea jocurilor de noroc. 40 de persoane au fost duse la sediul IPJ Olt.

„Peste 120 de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Olt, Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Teleorman au efectuat 45 de percheziţii, în baza mandatelor emise de Judecătoria Caracal, pe raza a 5 judeţe (Olt, Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Teleorman). Acţiunea este coordonată de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R.

Percheziţiile au vizat sediile sociale şi puncte de lucru ale societăţilor administrate de persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni economice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma percheziţiilor, au fost ridicate peste 150 de dispozitive de joc tip slot-machine, fără licenţă, şi au fost indisponibilizaţi peste 35.000 lei. De asemenea, 40 de persoane au fost aduse la sediul I.P.J. Olt, pentru audieri.

În fapt, în cursul anului 2015, 4 persoane, având calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administrator, împuterniciţi) ai unei societăţi comerciale, ar fi pus la punct un circuit infracţional, constând în eludarea obligaţiilor fiscale.

Aceştia ar fi amplasat mai multe mijloace de joc tip slot-machine în peste 45 de locaţii în judeţele Olt, Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Teleorman, fără să aibă autorizaţii de exploatare a jocurilor de noroc de tip slot-machine, licenţă pentru organizarea jocurilor de noroc, certificate de verificare tehnică, facturi sau alte înscrisuri de achiziţionare a aparatelor.

Prin aceste operaţiuni fictive ar fi prejudiciat bugetul general consolidat cu peste 150.000 de euro.

Ulterior, sumele de bani obţinute prin aceste activităţi ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor, prin efectuarea mai multor operaţiuni/tranzacţii financiare, constând în achiziţionarea şi revânzarea de spaţii comerciale, terenuri, apartamente, înfiinţarea de noi firme, urmărindu-se disimularea adevăratei naturi a provenienţei şi circulaţiei banilor cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. OLT, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal. Întreaga activitate a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R.

 

 

Politica